MTSO ve BM Gıda Programı kalifiye işgücü için güçlerini birleştirdi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
MTSO ve BM Gıda Programı kalifiye işgücü için güçlerini birleştirdi

 

MTSO ve BM Gıda Programı kalifiye işgücü için güçlerini birleştirdi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) arasında Sosyoekonomik Güçlendirme ve Sürdürülebilirlik Programı (SES) kapsamında sektörel istihdamı desteklemek ve yetkin iş gücü yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla protokol imzalandı. Protokole imzayı MTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, WFP  adına Türkiye Direktör Vekili Margie Rehm attı. Protokol çerçevesinde çelik kaynakçısı ve makine bakımcı eğitimleri düzenlenecek.

Protokol töreninde konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, gençleri günümüz eğitim sisteminde meslek sahibi yapmanın zorluklarına dikkat çekti. “Bu program gençleri yeniden meslek öğrenmeye yönlendirecektir” diyen Kızıltan, Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasını umduğunu söyledi. Türkiye’nin son birkaç yıldır mesleki eğitimi gündemine almaya başladığına işaret eden Kızıltan şöyle konuştu: 
“Bana göre mesleki eğitimin önemi tüm dünyada daha çok anlaşılmaya başladı. Artık birçok iş kolunda nitelikli eleman bulmak zorlaşıyor. Gençler daha kolay, nitelik istemeyen işlere yöneliyor. Bu tür eğitim programlarıyla teknik eğitimin önemini daha çok hissettirmeliyiz. Emeği geçenleri kutluyorum.”

Kızıltan: “Göçleri önlemenin en önemli unsuru meslek edindirmek”
Meslek edindirmeyi dünyada göçleri engelleyecek en önemli unsur olarak da gösteren Kızıltan, “Bunun için dünya olarak önce savaş olan bölgelerde barış ve huzuru sağlamamız ardından da bu ülkelerin gelişimine katkı sunmak için mesleki eğitimlere önem vermemiz gerekiyor. Bu sağlanmazsa dünyadaki göçün önünü alamayız. Örneğin Türkiye’deki Suriyelilerin mesleki becerilerinin artırılmasına yönelik pek çok destek verildi. Artık bu destekler yerine BM gibi kuruluşların meslek sahibi olan bu kişilerin ülkesine dönüp orada yararlı olmalarına imkan tanıyacak destekler vermesi gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

Rehm: “Eğitim insanlara fırsat vermektir”
WFP Türkiye Direktör Vekili Margie Rehm ise 15 ilde hayata geçirilen SES Programı’nın başarıyla ilerlediğini kaydetti. “Çok heyecan verici çünkü gerçekten iyi sonuçlar elde ediyoruz” diyen Rehm, eğitimler sonunda yüksek düzeyde istihdam oranı yakaladıklarını bildirdi. Bunun, nitelikli insan gücüne ihtiyacın bir göstergesi olduğunu kaydeden Rehm, şunları söyledi: 
“İçinde bulunduğumuz durumda maalesef tüm dünyada bir belirsizlik ortamı hakim ve insanların umuda ihtiyacı var. Şu andaki nesil bir masanın arkasında oturmak istiyor ve bunun en önemli iş olduğunu düşünüyor. Oysa bir masanın arkasında oturmak her zaman en iyi iş değildir. Teknik eğitimler insanları donanımlı hale getirerek iş fırsatı edinmelerini sağlıyor. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na işbirliği için bir kez daha teşekkür ediyorum.”
MTSO ile Dünya Gıda Programı arasında düzenlenen protokol kapsamında Mersin’de çelik kaynakçısı ve makine bakımcı eğitimleri düzenlenecek. Pilot uygulama esnasında yarısı Türk vatandaşı yarısı geçici koruma altındaki Suriyelilerden oluşan toplam 45 katılımcıya bir aylık mesleki eğitimin ardından MTSO, TÜRKAK ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Akredite Belgelendirme Kuruluşu tarafından Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) alanında MYK sınavı uygulanacak. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA