‘İSG Rehberi’nde sona yaklaşıldı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
‘İSG Rehberi’nde sona yaklaşıldı

 

‘İSG Rehberi’nde sona yaklaşıldı

Mersin iş dünyasına ışık tutacak ‘İSG Rehberi’nde sona yaklaşıldı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), işletmelerin sürdürülebilirliğinde önemli rol oynayan iş sağlığı ve güvenliğinin temini için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda düzenlenen çalıştay ile işveren ve yöneticiler, İSG uzmanları ve çalışanlara yönelik üç farklı ‘İSG Rehberi’ hazırlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilip MTSO tarafından yürütülen Mersin İlinde İş Sağlığı ve Güvenliği Destek ve Rehberlik Sisteminin Geliştirilmesi Hibe Projesi kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Rehberi hazırlanıyor. İşveren ve yöneticiler, çalışanlar ile İSG uzmanları için 3 farklı formatta hazırlanan rehberin taslağı tamamlandı. Rehbere son şeklinin verilmesi adına MTSO Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi’nde belediyeler, İŞKUR, meslek odaları, üniversitelerle Çalışma Bakanlığı temsilcilerinin katılımıyla bir çalıştay düzenlendi. Çalıştaya MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile Meclis Üyesi Yakup Yılmaz da katıldı. 

Kızıltan: “İSG, ulusal bir mesele”
Hazırlanan taslağın anlaşılır ve dikkat çekici olmasının önemini vurgulayan Kızıltan, “Bu kadar güzel ve faydalı bilgiler içeren bir rehberin dikkat çekici olması, ‘bunu okumalısınız’ mesajını verebilmesi önemli. Bu nedenle rahat okunabilecek formatta bir rehber oluşturulması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Emeği geçenleri de tebrik eden Kızıltan, “İSG, ülkemizde önemi yeni yeni anlaşılan ulusal bir mesele. Proje sonunda odamız bünyesinde oluşturulacak İSG masası ile üyelerimize bu konuda danışmanlık verip projenin sürdürülebilirliğini de sağlayacağız. Bir kez daha emeği geçenleri kutluyorum” dedi. 

Uluslararası İSG Konferansı düzenlenecek
Proje kapsamında bugüne kadar bir dizi eğitim gerçekleştirildi. Başarılı öğrencilere önümüzdeki süreçte yurtdışında uluslararası akredite İSG eğitimi verilerek oradan da uluslararası sertifika almalarına imkan tanınacak. Yine proje kapsamında kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşturulan İSG Çalışma Komisyonu kuruldu. Komisyon Mersin’de ‘Uluslararası İSG Konferansı’ yapılması kararı aldı. Buna göre Eylül ayında Mersin’de 4 farklı ülkeden alanında uzman 6 kişinin katılımıyla Avrupa’daki İSG uygulamalarının anlatılıp Türkiye’deki sistemin iyileştirilmesi üzerine bir konferans düzenlenecek. 
Proje kapsamında bir de web sitesi oluşturuldu. Bu site kanalıyla hazırlanan üç rehbere tamamlandığında gerek cep telefonları gerekse bilgisayarlar aracığıyla ulaşmak mümkün olacak. Basılı rehberler ise öncelikle saha çalışması yapılan firmalara dağıtılıp, oluşturulacak İSG köşelerinde dağıtılacak materyallerle daha da yaygınlaştırılacak. Çalışmalar sonunda MTSO bünyesindeki iki uzmanın üyelere İSG konusunda danışmanlık hizmeti vermesiyle projenin sürdürülebilirliği sağlanacak.  



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA