AKDENÝZ BELEDÝYE MECLÝSÝ’NDE BORÇLANMA TALEBÝ OYÇOKLUÐUYLA REDDEDÝLDÝ | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDýK GÜVENLIÐI EÐITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
AKDENÝZ BELEDÝYE MECLÝSÝ’NDE BORÇLANMA TALEBÝ OYÇOKLUÐUYLA REDDEDÝLDÝ

 

AKDENÝZ BELEDÝYE MECLÝSÝ’NDE BORÇLANMA TALEBÝ OYÇOKLUÐUYLA REDDEDÝLDÝ

AKDENÝZ BELEDÝYE MECLÝSÝ’NDE HÝZMETLER ÝÇÝN ÝSTENEN BORÇLANMA TALEBÝ OYÇOKLUÐUYLA REDDEDÝLDÝ

Akdeniz Belediye Meclisi’nin CHP, HDP ve baðýmsýz üyelerinin oyçokluðu kararýyla; Baþkan M. Mustafa Gültak’ýn, ilçeye baðlý mahallelere yönelik her türlü altyapý hizmetleri, ayrýca sýcak asfalt üretiminde kullanýlmak üzere bitüm alýnmasý için talep ettiði 20 milyon TL borçlanma talebi reddedildi.

Yoklama, Saygý Duruþu ve Ýstiklal Marþý ile baþlayan Akdeniz Belediye Meclisi Temmuz ayý ilk birleþim toplantýsý, bir önceki birleþim tutanak özetinin okunup oylanmasý ile sürdü ve ardýndan gündem maddelerine geçildi. Baþkanlýk Makamýnca tekrar görüþülmek üzere Meclis’e iade edilen 10 Haziran 2022 tarih ve 109 sayýlý; Diyarbakýr Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý ile Akdeniz Belediyesi arasýnda yapýlacak olan kardeþlik anlaþmasý ile ilgili protokol hazýrlama ve sözleþme imzalama konusunda Baþkan Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili gündem maddesi yeniden görüþüldü. Konuyla ilgili açýklama ve tartýþmalarýn ardýndan söz konusu teklif, CHP ve HDP’li üyelerin oyçokluðu ile yeniden reddedildi.

Hizmetler için istenen 20 milyon TL borçlanma talebi de reddedildi

Meclis’te, sýcak asfalt üretiminde kullanýlmak üzere sýcak bitüm alýnmasý, yeni yollar açýlmasý, altyapý çalýþmalarý, yol ve sokaklarda asfalt kaplama, yama ve benzeri iþ ve hizmetler için Ýller Bankasý veya diðer bankalardan talep edilen 20 milyon TL’lik teminat mektubu için Baþkan Gültak’a yetki verilmesine iliþkin önerge de görüþüldü. CHP, HDP ve Baðýmsýz Meclis üyelerinin ‘ret oyu’ vermesi nedeniyle önerge, komisyonlardan geldiði gibi oyçokluðu ile reddedildi.

“Akdeniz’e hizmet için borçlanma istiyorum, kendim veya ailem için deðil”

Borçlanmaya iliþkin önergenin reddi üzerine bir açýklama yapan Baþkan Gültak; borçlanma yetkisini kendisi veya ailesine istemediðinin altýný çizerek; “Türkiye’de hemen her belediye borçlanma istiyor. Biz Büyükþehir’e de borçlanma yetkisi verdik. Biz de Akdeniz’e hizmet üretmek için borçlanma yetkisi istiyoruz. Akdeniz’de yaþayan insanlarýn asfalta, kaldýrýma ve yola ihtiyacý var” dedi.

“Ýktidarýn belediyesi… Dünya kadar para geliyor algýsý doðru deðil”

Baþkan Gültak, Mersin’de, en yüksek maaþ veren belediyelerin de baþýnda geldiklerini kaydederek, þöyle konuþtu; “Sadece asgari ücrete gelen oranda ve memur maaþlarýna yapýlacak oranda maaþ artýþý yaptýðýmýz andan itibaren 11 ila 12 milyon TL net maaþ ödeme noktasýna geliyoruz. Geçen ay bize Ankara’dan 7,8 milyon TL geldi. Dýþarýda yaratýlan ‘Gültak, iktidarýn belediyesi, dünya kadar para geliyor’ gibi algý ve iddialar doðru deðil. Bu belediyeyi hep birlikte yönetmek zorundayýz.”

“Borç yükünü ben oluþturmadým, çözümden yanayým”

Belediye çalýþanlarýnýn maaþýný ve hizmet veren yüklenici firmalarýn alacaklarýný da düzenli olarak ödemek istediklerini dile getiren Baþkan Mustafa Gültak, “Vatandaþlarýmýza da ya asfaltý ve kaldýrýmý götüreceðiz, ya da neden götüremediðimizi de anlatacaðýz. Bu borç yükünü ben oluþturmadým. Benim dönemimde ne kadar borç olduðu belli. Ben çözüm arýyorum, çözümden yanayým. Ýþçimin, memurumun maaþýný vermek istiyorum. Yüklenici firmalarla hizmeti sürdüreceðiz, vatandaþa asfalt-kaldýrým hizmeti götürmek zorundayýz. Farklý öneriniz varsa ona da açýðým, gelin birlikte bir metot bulalým” ifadelerini kullandý.

Belediyede yapýlan atama ve görevlendirmelerle ilgili Meclis üyelerinin bilgilendirilmesi ve atýk toplayýcýlarýnýn çalýþma usul ve esaslarýna iliþkin Meclis’e sunulan önergenin komisyonlara oybirliði ile havalesinden sonra toplantý sona erdi. Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki birleþimi, 7 Temmuz 2022 Perþembe günü saat 10:00’da yapýlacak.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA