Torosların Zirvesine Maden Ocağı Tehdidi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Torosların Zirvesine Maden Ocağı Tehdidi

 

Torosların Zirvesine Maden Ocağı Tehdidi

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Sorgun köyüne  mermer ocağı yapılması ile ilgili çalışmalara CHP Mersin Milletvekili tepki gösterdi. Sorgun köyünü ziyaret eden Gökçel, çiftçilerle görüştü. Gökçel, “Bu ocakların iptali için davalar açıldı, biz de ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Sorgun köyünü mermer ocakları tehdit ediyor. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Sorgun köyünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. CHP’li Gökçel, “Bu bölge 15 tane mermer ocağının katlettiği bir doğaya dönüştü. Bu mermer ocaklarının doğaya, meralara verdiği zarar yetmezmiş gibi tam da Sorgun köyünün girişine bir mermer ocağı daha açılmak isteniyor. Buraya, Ziyaret Dağı’na yapılacak mermer ocağından düşecek her taş Sorgun köylülerinin evinin damına düşecek” diye tepki gösterdi. Mermer Ocağının ruhsat  iptali için girişimde bulunulduğuna değinen Gökçel, “Bu ocağın kapatılması için yasal belge ne varsa bunların iptali için muhtarımız dava açmış. Biz de bu mermer ocağının ruhsatının iptali için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Sorgun Köyü muhtarı Muhammet Gür,  “Köyümüz tamamen mermer ocakları tarafından istila ediliyor. Köyün etrafında 15 tane mermer şirketi faaliyet gösteriyor. Şimdi de 16. mermer ocağı açılmak isteniyor. Sonumuzu hazırlamak istiyorlar. Çocuklarımız için, tarım için, topraklarımız için elimizden gelen yasal mücadeleyi yapıyoruz” diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Sorgun köyünün güney doğusunda bir ocak açılmak isteniyor. Batısında halihazırda bir ocak var. Köyümüzü tehdit ediyor. Yetkilileri uyarıyorum doğamızı katlettirmeyin” diye konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA