BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN EYLÜL AYI BÝRÝNCÝ BÝRLEÞÝMÝ YAPILDI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAÞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOÐAZI ÇEVRE FESTÝVALÝ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMÝZÝ KURTARMAK ÝSTÝYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBÝLÝR BÝR GELECEÐE GEÇÝÞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ÞEHITOÐLU, KýZ KARDEÞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý 
BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN EYLÜL AYI BÝRÝNCÝ BÝRLEÞÝMÝ YAPILDI

 

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN EYLÜL AYI BÝRÝNCÝ BÝRLEÞÝMÝ YAPILDI

“ÝTFAÝYE ERÝ ALIMI ÝÇÝN 7 AYDIR BAKANLIKTAN ONAY BEKLÝYORUZ”

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayý 1. Birleþim Toplantýsý, Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Meclis Toplantýsý’nda; idareden gelen 25, komisyonlara havale edilen 17 olmak üzere toplam 42 madde görüþüldü.

“Ata Eðitim Merkezi’ni hayata geçiriyoruz”

Meclis toplantýsýnýn dilek ve temenniler bölümünde konuþan Baþkan Seçer, geçtiðimiz hafta Gülnar’da yaþanan orman yangýnýný söndürmek için mücadele eden kurum, kuruluþ ve görevli personele teþekkür ederek, yaralananlara acil þifalar diledi.

Gülnar orman yangýnýna ilk andan itibaren müdahale eden Büyükþehir Belediyesi’nin itfaiye teþkilatýný güçlendirmek adýna gerçekleþtirdikleri yeniliklerden bahseden Baþkan Seçer, “563 itfaiye eri ile Mersin’e hizmet ediyoruz. Ýtfaiye teþkilatýmýzý güçlendirmek adýna önemli bir ilke imza atýyoruz; Ata Eðitim Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. Sadece kendi personellerimizi eðitmek için deðil; Türkiye’nin her bölgesinden, belediyelerimizden bize müracaat edecek olan itfaiye erleri ile ilgili eðitimi orada vereceðiz. Son derece çaða uygun, modern bir tesis. Þu anda yapýmý devam ediyor. Ýnþallah kýsa bir süre sonra da faaliyete sokacaðýz” diye konuþtu.

“Ýtfaiye eri alýmý için 7 aydýr bakanlýktan onay bekliyoruz”

Ýtfaiye teþkilatýný güçlendirmek adýna, itfaiye eri kadrosuna atama iznini ilgili bakanlýktan istediklerini de aktaran Baþkan Seçer, “282 yeni itfaiye eri alýmý için 28 Þubat 2022 tarihinde Çevre Bakanlýðý’na bir yazý yazarak, itfaiye eri kadrosuna atama izni talep ettik. Ancak ne yazýk ki, yazýnýn üzerinden 7 aya yakýn bir süre geçmiþ olmasýna raðmen, olumlu bir netice ile bize dönülmedi. Biz Mersin Büyükþehir Belediyesi Ýtfaiye teþkilatýný, Türkiye’de örnek bir teþkilat haline getirmek istiyoruz. Eðitim merkezimizle, araç gereçlerimizle, personelimizle… Teþkilatýmýza yeni araçlar ve ekipmanlar kazandýrdýk. Bu konuda bütçeye acýmadýk, çünkü bizim için esas olan insanlarýn en baþta can ve sonrasýnda mal güvenliðidir” ifadelerini kullandý.

“Rauf Denktaþ Parký’na bir çivi çakmamýz için oranýn tahsisi gerekiyor”

Baþkan Seçer, Anamur ilçesindeki Rauf Denktaþ Parký’nýn tahsisiyle ilgili Anamur Belediye Baþkaný Hidayet Kýlýnç’ýn deðerlendirmeleri üzerine, “Biz yönetime geldiðimizde Rauf Denktaþ Parký’nda, halkýn kullanacaðý bir tuvalet dahi yoktu. Bizim oraya bir çivi çakmamýz için, oranýn tahsisinin bizde olmasý gerekiyor. Biz 3,5 yýldýr bu parkýn tahsisini istedik. Hatta biz denize bakan bölgesini de istedik ki; vatandaþ oradan denize girsin diye.  O park 30 dönüm diye biliyorum. Mevzuat gereði de bizim sahamýzda olmasý gereken bir yer. Tahsisi bize yapýlmadýðý için, park olduðu gibi duruyor. Olan halka oldu, ben onu anlatayým halk takdir etsin. Ancak, mevzuat gereði o park zaten bugüne kadar bana verilmek durumundaydý. Verilseydi pýrýl pýrýl bir parkýnýz olacaktý. Konu bundan ibaret” ifadelerine yer verdi.

Baþkan Seçer, Anamur Hali ile ilgili de “Bizim kimsenin iþini engelleme gibi bir durumumuz yok. Oraya hal yapmak istiyoruz. Tahsis istedik, hatta biraz da maliyetli olacak, ama biz biliyoruz ki, Mersin’deki hanemize gelir olarak kaydettiðimiz hal rüsumlarýnýn önemli bir kýsmý, o bölgede yetiþen ürünlerden geliyor. Oraya da yakýþýr bir hal yapalým dedik, ama bu konuda da sýkýntýlar yaþýyoruz” dedi.

“Tarsus Gürlü’ye çok fonksiyonlu katý atýk depolama tesisi yapacaðýz”

Tarsus Gürlü Katý Atýk Depolama Alaný’nýn tahsisinin, Milli Emlak’tan çok yakýn bir zamanda geldiðini söyleyen Baþkan Seçer, “Emeði geçen herkese teþekkür ediyoruz. Oradan evsel atýklarý, katý atýklarý taþýmak zorunda kalýyorduk buradaki yere. Bu da bize ciddi bir maliyet getiriyordu. Orayý süratle çok fonksiyonlu katý atýk depolama tesisi yapacaðýz. Tehlikeli, az tehlikeli, çok tehlikeli, kimyasal atýklar gibi çok güzel yeni iþlevler yükleyip, bir tesis hale getireceðiz” diye konuþtu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA