BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN EKÝM AYI TOPLANTISI BÝRÝNCÝ BÝRLEÞÝMÝ YAPILDI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN EKÝM AYI TOPLANTISI BÝRÝNCÝ BÝRLEÞÝMÝ YAPILDI

 

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN EKÝM AYI TOPLANTISI BÝRÝNCÝ BÝRLEÞÝMÝ YAPILDI

SEÇER: “MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ’NÝN ÝTÝBARINA BÝR ÞEY GELÝRSE MERSÝN’E GELÝR. BEN ONUN ÝÇÝN SAYGINLIÐINI KORUMAYA ÇALIÞIYORUM”

SEÇER: “BU KENTÝN VE BELEDÝYEMÝZÝN HAKKINI, HUKUKUNU, SAYGINLIÐINI KORUYACAÐIZ”

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayý 1. Birleþim Toplantýsý, Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. 

Baþkan Seçer, Mersin’de Polisevini hedef alan ve bir polis memurunun þehit olmasýna neden olan terör olaylarýnýn ardýndan, Mersin Büyükþehir Belediyesi’ne yönelen kampanyalara Meclis Toplantýsý’nda yanýt verdi.

Seçer: “Toplumun geleceðini düþünürsek devlet adamý aklýyla karar veririz”

Konuþmasýna, polisevine yönelik terör saldýrýsýný kýnayarak baþlayan Baþkan Seçer, 10 Ekim 2015’te Ankara’da yaþanan “Gar Katliamý”nda hayatýný kaybedenleri andý. “Yakýn geçmiþimizde yaþanan bu olay dolayýsýyla bir kez daha terörü ve terörden medet umanlarý lanetliyorum” diyen Baþkan Seçer, “Ankara olayýndan sonra pek çok kanlý olay yaþadýk. Ankara garý ve sonrasýnda meydana gelen olaylarýn sorumlularý ortaya çýkarýlsaydý, belki de 26 Eylül’de Mersin Polisevi’ne saldýrý olmayacaktý. Bu kirli oyunlarýn artýk son bulmasýný ve ülkemizin bir an önce hak ettiði huzura, barýþa kavuþmasýný tüm kalbimle diliyorum” diye konuþtu.

Mersin’deki terör saldýrýnýn ardýndan Mersin Büyükþehir Belediyesi ile ilgili çok önemli geliþmeler olduðuna dikkat çeken Baþkan Seçer, “Belediyemizin terörle iliþkisi olduðu, belediyemizde teröristlerin çalýþtýðý gibi iftiralar, karalama kampanyalarý yýllardýr sürüyor.  Israrlý biçimde bu algý operasyonlarý sürdürülüyor. Siyasetçi aklýyla yönetirsek, seçimi, siyasi ikbalimizi düþünürsek farklý kararlar veririz. Ama toplumun geleceðini düþünürsek, devlet adamý aklýyla karar veririz” dedi.

“Bizim belediyemizde terör ve teröristle kimse bizi yan yana getiremez”

26 Eylül’de gerçekleþen saldýrýnýn herkesin canýný yaktýðýný vurgulayan Baþkan Seçer, “Gece bir açýklama. Saat 03.00… Bütün siyasiler dizilmiþ oraya. Bürokratlar… Bakan açýklama yapýyor. Bir anda her þey belli, her þey Mersin’den çýkmýþ. ‘Mersin’i biliyor, Mersin’den destek alýyor’ Biz Mersin’in terörle anýlmasýný silmek için, alnýmýzýn damarý çatlýyor. Mersin’le ilgisi olmayan adamlar, Mersin’e bir deney operasyonu yapýyor. Buna nasýl müsaade edersiniz? Bunlarýn birçoðu Mersin’i bilmiyor. Mersin’den aldýðý oyla güç almýþ, ikbalini düþünüyor. Bunlar Mersin’i, Mersinliler kadar bilemez. Mersin’i Mersinliler kadar düþünemez. 28 Eylül sabahý yine bir haber; ‘Daire Baþkanýmýz Bedrettin Gündeþ ve 17 kiþi gözaltýna alýndý’. Garip olan, bu dosyayla, yani terör saldýrýsýyla bir ilgisi yok. Ama ne hikmetse o geceye denk getiriliyor. Yine dronelar, sabahýn 08.00’i. Kapýyý açýyor daire baþkanýmýz. ‘Yat yere, yat yere….’ Mersin’e yakýþmaz bu görüntüler. Bu olamaz. Burasý þerefli bir kurum. Burasý Mersin Büyükþehir Belediyesi. Herkesin belediyesi. Onun için saygýnlýðýný korumaya çalýþýyoruz. Bizim belediyemizde, terör ve teröristle kimse bizi yan yana getiremez. Biz bu konuya girersek elimde çok uzun bir liste var. Buradan isimleri tek tek sayarým. Kim nerede görev yapýyor? Belediye meclisi üyesi mi, milletvekili mi? Daha önce abisi neredeymiþ, ufaðý neredeymiþ, büyüðü neredeymiþ, hangi örgütteymiþ, þu an sizde siyaset yapanlar, hangi partide siyaset yapýyormuþ hepsini bilirim” ifadelerini kullandý.

“Devlet kurumu eliyle, bir baþka devlet kurumunun itibarý ayaklar altýna alýnýyor”

Baþkan Vahap Seçer, daire baþkanýnýn devlet televizyonunun kameralarý önünde gözaltýna alýnmasýna, “Devlet kurumu eliyle, bir baþka devlet kurumunun itibarý ayaklar altýna alýnýyor. Ýtibar suikastý yapýlýyor. Biz bu süreçte siyasi iradenin gücünü kullanarak, devlet kurumlarýný kullanmak isteyenlerin ve kullandýranlarýn dimdik karþýsýnda dururuz. Devletin bürokratlarý kanunlar ve nizamlar neyi gerektiriyorsa, devlet terbiyesi neyi gerektiriyorsa o þekilde çalýþmalýdýr. Bu kentin hakkýný, hukukunu, saygýnlýðýný koruyacaðýz. Size sözümdür; 3.5 yýldýr kentimin birlik, dirlik içinde yaþamasý için gecemi gündüzüme katýyorsam, 1.5 yýl da böyle devam edecek. Hiçbir vatandaþýmýn endiþesi olmasýn” sözleriyle tepki gösterdi.

“Seçildikten sonra, herkesin belediye baþkaný olduk”

Vatandaþlarýn, Vahap Seçer’e, “hizmet beklentisiyle” oy verdiðini vurgulayan Baþkan Seçer, “Ýyi bir yerel yönetim isteyen, gelecek olan belediye baþkaný ayrýmcýlýk yapmaz saikiyle oy verenler oldu. Vermeyenler de ya baþarýsýz olacaðýmýzý düþündü, ya baþka bir adayýn uygun olacaðýný düþündü. Ama maalesef bazýlarý, bu kara propagandadan etkilenerek bize oy vermediler. Ama biz seçildikten sonra, herkesin belediye baþkaný olduk. ‘Ayrýmcýlýk bir insanlýk suçudur’ dedik. Seçim bittikten sonra yine bir karalama kampanyasý baþlatýldý. Belediyeden buranýn yerli insanlarý çýkarýlýyor, yerlerine teröristler alýnýyor gibi bir karalama kampanyasý baþladý. Milletvekilleri sanki Mersin’in sorunu yokmuþ gibi, 3,5 yýldýr gündemi bunun üzerine oturtmaya baþladýlar” deðerlendirmesinde bulundu.

Göreve baþladýklarýndan bu yana MESKÝ’den ve belediyeden disiplin ve performans gerekçesiyle çýkarýlan kiþi sayýsýnýn toplamda 702 olduðunu belirten Baþkan Seçer, “Bunu bilmenizi istiyorum. 3 bin kiþi, 5 bin kiþi deðil” dedi.

“5 Eylül’den bu yana Baþsavcýlýk’tan bir liste gelmedi elimize”

Bazý hususlarý Mersin’in huzurunu bozmamak adýna kamuoyuyla paylaþmadýðýný, ancak yetkililer ve ilgili makamlarla görüþtüðünü anlatan Vahap Seçer, konuþmasýna þöyle devam etti:

“8 Mart 2022’de bir milletvekili soru önergesi veriyor. Mersin Büyükþehir Belediyesi ve ilçe belediyelerde terörle iltisaklý kiþi var mý diye. Ardýndan Ýçiþleri Bakanlýðý, belediyemize Mart ayýnda müfettiþ gönderiyor. 5 ay sonra Aðustos ayý baþýnda önergeye yanýt veriyor. Milletvekili 29 Aðustos’ta önergenin cevabýný kamuoyuna açýklýyor. Önergenin cevabýný dikkatle inceledim. Mersin Büyükþehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasýnda 33 kiþi PKK/KCK, 5 kiþi PDY, 2 kiþi Hizbullah terör örgütü üyesi olduðu gerekçesiyle gözaltýna alýnmýþ, 14 kiþi tutuklanmýþ. Buraya kadar tamam mý? Tamam. Peki hangi belediyede? Mersin Büyükþehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde. Hangi belediyede? Hangi tarihte? Muðlaklýk var. Bunu çarþaf çarþaf gazetelere verdiler. Sonra biz dedik ki, bunu Cumhuriyet Baþsavcýlýðý’na soralým; 5 Eylül’de savcýlýða yazý yazdýk. Dedik ki, kimdir bunlar? Biz bir hata yapýyorsak, hatadan dönelim. Adamlar tutuklanmýþ diyorsunuz, acaba kim bunlar? Ama Cumhuriyet Baþsavcýlýðý’ndan, 5 Eylül’den bu yana bir cevap gelmedi elimize. Akabinde 15 Eylül’de 10 kiþi gözaltýna alýndý.  Devlet kurumu eliyle, bir baþka devlet kurumunun itibarý ayaklar altýna alýnýyor. Ýtibar suikastý yapýlýyor” ifadelerini kullandý.

“Dimdik dururum!”

Üzüntü ve isyanýnýn, Mersin’in buna alet edilmesi olduðunu belirten Baþkan Seçer, “Ankara siyaseti bunlarý konuþsun. Benim itirazým; bu kurgularda, Mersin'in zemin olarak kullanýlmasý. Biz bu süreçte siyasi iradenin gücünü kullanarak devlet kurumlarýný kullanmak isteyenlerin ve kullandýranlarýn dimdik karþýsýnda dururuz. Devletin bürokratlarý; kanunlar, nizamlar neyi gerektiriyorsa, devlet terbiyesi neyi gerektiriyorsa o þekilde çalýþmalýdýr. Bu kentin hakkýný, hukukunu, saygýnlýðýný koruyacaðýz. Size sözümdür; 3.5 yýldýr kentimin birlik, dirlik içinde yaþamasý için gecemi gündüzüme katýyorsam 1.5 yýl da böyle devam edecek. Hiçbir vatandaþýmýn endiþesi olmasýn” diye konuþtu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA