DEVLET ADAMI OLMAK KOLAY DEĞİL | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
DEVLET ADAMI OLMAK KOLAY DEĞİL

 

DEVLET ADAMI OLMAK KOLAY DEĞİL

Devlet Adamı olmak kolay değil. Hele CHP’li olmak hiç kolay değil.

İbrahim Yalçıner

Vahap Seçer’e saldırılar devam ediyor. Dünkü Büyükşehir Belediye Meclisi gerçekten ibret vericiydi. Toroslar Belediye Başkanı Afşin Atsız Yılmaz; temelsiz, mesnetsiz ve hukuksuz bir yığın suçlamada bulundu. Seçer, bu saldırıları büyük bir sükunetle dinledi.

Söyleyecek çok şey vardı kuşkusuz bu saldırılara. Siyasetçiydi. İki dönem milletvekilliği yapmıştı. Suçlanan konularda geçmişte kimin ne yaptığını, kimin kimlerle görüştüğünü, kimin kimlerle fotoğrafları olduğunu iyi biliyordu. Konuşmacıya Habur sınır kapısındaki gösteriyi, Oslo görüşmelerini, HDP’li politikacıların Kandil’e hükümet tarafından gönderildiklerini hatırlatabilirdi. Diyarbakır meydanında yine HDP’li politikacılara APO’nun mektubunun okutulmasından bahsedebilirdi mesela. Ama sustu.

Eminim bir devlet adamı olarak sorumluluklarını hatırladı. Kentin birliğini ve bütünlüğünü temsil ediyordu her şeyden önce. Dahası Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bir partinin Belediye Başkanıydı. Asıl ağırlık buydu. Herkes önünü arkasını düşünmeden ağzına geleni söyleyebilirdi. Ama o söyleyemezdi.

O CHP’liydi. Toplumun barış ve huzurundan sorumluydu.

Kadere bakın ki, Milliyetçiliği CHP’den öğrenenler, CHP’yi milliyetçilik adına suçluyordu. Üstelik milliyetçiliği de yanlış öğrenmişlerdi: Milliyetçiliği hamaset yapma ve slogan atma zannediyorlardı. Bu ülkenin taşı ve toprağının; deresi ve ırmağının savunmayanlar; milletin hiç bir hak ve özgürlük mücadelesinin yanında olmayanlar CHP’ye milliyetçilik dersi vermeye kalkıyorlardı. Ama susmak lazımdı.

Gün siyaset yapma günü değildi. Çünkü, hassas günlerden geçiliyorlardı. Terörü engelleyemeyenler, gerçek teröristi yakalayamayanlar kışkırtıcılık peşindeydi. Adamlar seçim kazanmak uğruna toplumun bir bölümünü başka bir bölümüne düşman etmeyi göze almışlardı. Oysa devlet adamı olmak başka bir şeydi.

Hele devlet adamı olmakla devletin yöneticisi olmak çok başkaydı. Devlet adamı olmak hukuk adamı olmaktı her şeyden önce. Adil olmaktı, adaletli davranmaktı, kişi hak ve özgürlüklerine saygı duymak, masumiyet karinesine bağlı olmaktı. Bazıları siyasi kaygı ve hesaplarla hükümetin emrinde devlet yöneticisi olabilirdi, ama devlet adamı olmak tam da bu tür yöneticilerle mücadele etmekti aynı zamanda. Toplumun zihnindeki devlet kavramı başka türlü korunamazdı. CHP’li olmak tam da buydu.

Zor olan da buydu. Kurucu olmak sadece sorumlu olmak değildi. İyisiyle kötüsüyle, doğrusuyla yanlışıyla tüm tarihe sahip çıkmaktı. Sızlanmadan, şikayet etmeden tüm tarihi sırtlanmaktı. Bir millet inşa etmenin ne olduğunu, bir devlet kuruculuğunun ne demek olduğunu bilmeyenler, hala etnisitesini ve mezhebini aşamayanlar elbette böyle fütursuzca saldıracaklardı. Onlar için yaşanılan şehrin itibarını, toplumun huzur ve barışını korumanın ne önemi vardı. Bu iş yine CHP’ye düşmüştü. Onun için CHP’li belediye başkanı olmak kolay değildi. Dün olduğu gibi bir bedel ödenecekse ödenecekti. Yeter ki memleket sağolsundu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA