ÇOCUKLARA 10 KASIM RUHUNU ATATÜRK EVÝ’NDE YAÞATTIK | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
ÇOCUKLARA 10 KASIM RUHUNU ATATÜRK EVÝ’NDE YAÞATTIK

 

ÇOCUKLARA 10 KASIM RUHUNU ATATÜRK EVÝ’NDE YAÞATTIK

BÜYÜKÞEHÝR’ÝN MEVLANA KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESÝ ÝLE ENGELSÝZ YAÞAM PARKI ÖÐRENCÝLERÝ ATATÜRK EVÝ’NÝ ZÝYARET ETTÝ

Mersin Büyükþehir Belediyesi öncülüðünde çocuklar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluða uðurlandýðý 10 Kasým’da, Mersin’deki Atatürk Evi’ni ziyaret etti.

Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Mevlana Kadýn ve Çocuk Atölyesi’nde eðitim gören 38 minik ile Büyükþehir Belediyesi Saðlýk Hizmetleri Dairesi bünyesindeki Engelsiz Yaþam Parký’na kayýtlý 45 özel birey, 10 Kasým ruhunu Atatürk Evi’nde yaþadý.

Çocuklar, öðretmenlerinin eþliðinde Atatürk Caddesi’nde yer alan ve Ulu Önder’in Mersin’e geldiðinde konakladýðý Atatürk Evi’ni gezdi. Evin tüm odalarýný, Atatürk’ün yataðýný, eþyalarýný, kullandýðý araç gereçleri ilgiyle inceleyen öðrenciler, bir taraftan da öðretmenlerinin verdiði bilgileri dinlediler.  

“Özel günlerde tercihimiz çocuklara o aný yaþatmak”

Engelsiz Yaþam Parký Sorumlusu Betül Demir, “Engelsiz Yaþam Parkýmýzda özel gereksinimli bireylerimiz ve aileleriyle birlikte çok güzel etkinlikler yürütmekteyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü anma törenleri kapsamýnda da, parkýmýzda gerçekleþtirdiðimiz tören sonrasý, farklý bir etkinlik olmasý ve onlarýn farkýndalýklarýný artýrmak adýna, yaklaþýk 45 öðrencimiz ve ailesini bugün Atatürk Evi’ne getirdik. Çocuklarýmýz Atatürk’ün yattýðý, kaldýðý, yemek yediði, dinlendiði yerleri gördü. Onlara çok deðiþik geldi. Bu durum farkýndalýklarýný artýrdý ve mutlu oldular. Onlar mutlu olduðu zaman, bizler de mutlu oluyoruz” dedi. 

Mevlana Kadýn ve Çocuk Atölyesi’nde öðretmenlik yapan Beden Eðitimi Öðretmeni Ýmren Uzun, “Bugün burada çocuklarýmýzýn bu aný yaþamalarýný, Ulu Önder Atatürk’ümüzü kendi evinde hissetmelerini istedik. Özel günlerde tercihimiz, çocuklara o aný yaþatmak” diye konuþtu. 

Özel bireylerden Metehan’ýn annesi Fatma Kubuk, “Bugün 10 Kasým Atatürk’ün ölüm yýldönümünde, Atatürk’ün Evi’ni görmeye geldik. Oðlum, Atatürk’ün yatak odasýna çiçek býraktý. Kiþisel eþyalarýný ve anýlarýný gördük, çok memnun kaldýk” dedi.

Özel bireylerden Zeynep Baþak Adak, “Bugün biz Atatürk Evi’ne geldik. Törende Atatürk’ün asker arkadaþlarýný, gazileri gördüm. Evinde odalar vardý. Duygulandým, aðladým. O’nu çok seviyorum” ifadelerine yer verdi.

Oðlu Gökhan’ý Mevlana Kadýn ve Çocuk Atölyesi’ne gönderen velilerden Kader Yeniyöndem, “Baþladýðýndan beri oðlumda çok farklý ve iyi deðiþimler olduðunu gözlemledim. 10 Kasým Atatürk’ü Anma Günü için de Atatürk Evi’ne geldik. Atatürk’ün anýlarýný canlandýracaðýz. O’nu anacaðýz” diye konuþtu.

Mevlana Kadýn ve Çocuk Atölyesi’ne giden çocuklardan Umutcan Oynar, “Atatürk kalbimizde yaþýyor. Atatürk’ü çok seviyorum” þeklinde duygularýný dile getirdi. Miran Meþe ise, “Atatürk’ün resimlerini, eþyalarýný, salonu, fincanlarýný, yatak odasýný gördük. Atatürk’ü çok seviyorum” derken, Esila Canbolat da “Atatürk’ün Evi’ne geldik, yatak odasý vardý, gördük” ifadelerini kullandý.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA