BAÞKAN SEÇER, BEGONVÝL ÇOCUK GELÝÞÝM MERKEZÝ’NÝN AÇILIÞINA KATILDI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
BAÞKAN SEÇER, BEGONVÝL ÇOCUK GELÝÞÝM MERKEZÝ’NÝN AÇILIÞINA KATILDI

 

BAÞKAN SEÇER, BEGONVÝL ÇOCUK GELÝÞÝM MERKEZÝ’NÝN AÇILIÞINA KATILDI

“BEGONVÝL ÇOCUK GELÝÞÝM MERKEZÝ” AÇILDI

Baþkan Vahap Seçer, Büyükþehir Belediyesi’nin Tarsus’a bir ilk daha kazandýrdýðý Begonvil Çocuk Geliþim Merkezi’nin açýlýþýna katýldý. Baþkan Seçer, Merkez’in açýlýþýný protokol üyeleri ve çocuklarla birlikte yaptý. Göreve geldikleri günden bu yana eðitimde fýrsat eþitliðini önceleyen çalýþmalar hayata geçirdiklerini ve bu Merkez açýlýþýnýn da bunlardan biri olduðunu ifade eden Baþkan Seçer, önümüzdeki süreçte bütün ilçelerde çocuk geliþim merkezleri açacaklarýný duyurdu.

Önümüzdeki hafta açýlýþý yapýlacak olan Halkkent Sosyal Yaþam Merkezi'nde de bir adet Çocuk Geliþim Merkezi yer aldýðýný dile getiren Baþkan Seçer, “Çocuklarýmýzý eðiterek, daha modern bir Türkiye de yaþamanýn kapýlarýný açýyoruz” dedi.

Mersin’e deðer katma adýna ayrým gözetmeden herkese eþit hizmet götürme çabasýnda olduklarýný söyleyen Baþkan Seçer, “Biz Mersin’e bir vizyon koyduk. Mersin’i çok iyi noktalara getireceðiz” diye konuþtu. Tarsus’tan Anamur’a Mut’tan Çamlýyayla’ya kadar hizmet götürdüklerini belirten Baþkan Seçer, Begonvil Çocuk Geliþim Merkezi’ni Tarsus'a kazandýrýlmýþ en deðerli hizmetlerden biri olarak yorumladý. Seçer, “Belediyecilik; imar iþlerinden ibaret deðil, vatandaþýn kalbine girmek” ifadesini kullandý.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu’nun eðitim konusunda sürekli olarak belediye baþkanlarý olarak kendilerine öneride bulunduðunu söyleyen Baþkan Seçer, “En önemli talimatlarýndan bir tanesi de, ‘Kreþ açýn, yurt açýn. Mümkünse yurt açarken de öncelikli olarak kýz yurdu açýn’ diyor. Biz bu temel talimatlar, öneriler çerçevesinde belediye baþkanlýðý yapýyoruz” diye konuþtu.

Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin, “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açýlýþ” mottosuyla baþlattýðý açýlýþlarýn ikincisi, eðitimde fýrsat eþitliði saðlayacak ‘Begonvil Çocuk Geliþim Merkezi’ oldu. Vatandaþlarýn çocuklarýný güvenle göndereceði ve çocuklarýn keyifli vakit geçireceði Merkez’in açýlýþýna Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer de katýldý. Tarsus’ta hizmete sunulan Merkez’in açýlýþ kurdelesini Baþkan Seçer, protokol üyeleri ve çocuklarla birlikte kesti. Açýlýþýn ardýndan protokol üyeleriyle merkezi gezip bilgi alan Baþkan Seçer, çocuklarla birlikte boyama da yaptý.

Begonvil Çocuk Geliþim Merkezi, 5 sýnýftan oluþuyor ve 70 öðrenci kapasitesi ile hizmet veriyor. Önümüzdeki hafta açýlýþý yapýlacak olan Halkkent Sosyal Yaþam Merkezi'nde de bir adet Çocuk Geliþim Merkezi yer alýyor. Begonvil Çocuk Geliþim Merkezi'nde yer alan mobilyalar Büyükþehir Belediyesi'nin Geri Dönüþüm Atölyesi'nde üretildi.

“Çocuklarýmýz için yaptýðýmýz her iþ güzel”

Begonvil Çocuk Geliþim Merkezi’nde Baþkan Seçer, protokol üyeleriyle birlikte bir konuþma yaptý. Baþkan Seçer, Begonvil Çocuk Geliþim Merkezi’nin açýlýþýnda eðitimin önemine vurgu yaparak baþladýðý konuþmasýnda, “Çocuklarýmýz için yaptýðýmýz her iþ güzel, her iþin anlamý var. Çocuklarýmýzdan daha deðerli bir varlýðýmýz var mý bizim? Çocuklarýmýzý iyi eðittiðimiz zaman hem ailemizi hem yaþadýðýmýz toplumu hem de dünyayý kurtarýyoruz. Çocuklarýmýzý eðittiðimiz zaman kötülükleri bertaraf ediyoruz. Açlýkla, sefaletle mücadele ediyoruz. Çocuklarýmýzý eðiterek, daha modern bir Türkiye daha modern bir dünyada yaþamanýn kapýlarýný açýyoruz. Çocuklarýmýzý eðiterek, aslýnda bilinen yalanlardan uzaklaþmalarýný, bilinmeyen gerçeklerin peþinden koþmalarýný saðlýyoruz” dedi.

Baþkan Seçer, CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu’yla yaptýklarý toplantýlarda aldýklarý en önemli önerinin ayrýmcýlýk yapmadan herkese eþit hizmet götürülmesi olduðunu aktararak, “Soralým her 10 kiþiye; ‘Türkiye’nin en büyük sorunu ne?’ diye. Bu toplulukta eminim her 10 kiþiden 10’u ‘Adaletsizlik’ diyecek. Onun için Sayýn Genel Baþkanýmýz, ‘Bizim maruz kalmayý istemediðimiz hareketlere baþkalarýný maruz býrakmayýn.’ diyor. Önce iðneyi kendinize batýrýn. Bir diðer önerisi de ‘Sakýn kul hakký yemeyin. Yöneticilik kutsal bir makamdýr. Bu koltuklar halkýn koltuklarýdýr. Yöneticilerin babasýnýn koltuðu deðildir. Mahkeme kadýya mülk deðildir’ diyor ama en önemli talimatlarýndan bir tanesi de belediye baþkanlarýna; ‘Kreþ açýn, yurt açýn. Mümkünse yurt açarken de öncelikli olarak kýz yurdu açýn’ diyor. Biz bu temel talimatlar, öneriler çerçevesinde belediye baþkanlýðý yapýyoruz” diye konuþtu.

 “Belediyecilik imar iþlerinden ibaret deðil, belediyecilik, toplumun, vatandaþýn kalbine girmek”

Tarsus’tan Anamur’a Mut’tan Çamlýyayla’ya kadar her yere eþit hizmet götürdüklerini belirten Seçer, “Begonvil Çocuk Geliþim Merkezi’ni de Tarsus'a kazandýrýlmýþ en deðerli hizmetlerden biri olarak görüyorum. Asfaltý, sathi kaplama, kaldýrým yapýlýyor, sinekler de öldürülüyor. Ne güzel. Bir de þu imar iþleri vardýr belediyecilikte. Herkes belediyeciliði bundan ibaret zannediyor. Her zaman söylüyoruz. Belediyecilik bundan ibaret deðildir. Belediyecilik, toplumun, vatandaþýn kalbine girmek, açýn halinden anlamak, çocuðun acýsýný dindirmek, vatandaþýn çocuðuna eðitim vermesini saðlamak. Belediyecilik budur. Belediyecilik, bir þekilde hayatta yalnýz kalmýþ Ayþe teyzeme 90 yaþýndan sonra onu namerde muhtaç etmemektir. Yolu yaparýz. Mersin Büyükþehir Belediyesi, Mersin tarihinin görmediði kalitede ve yoðunlukta yol çalýþmalarýný zaten yapýyor” dedi.

“En büyük irade halkýn iradesidir”

Baþkan Seçer, en büyük iradenin halkýn iradesi olduðunu vurguladýðý konuþmasýnda, “Bu kadar sýkýntýlara raðmen daha önceki gece belediye baþkanlarýmýzla beraber Ýstanbul'dan geldik. Bir baþka yol arkadaþýmýza destek olalým diye. Halk bizleri seçmiþ. En büyük irade halkýn iradesidir. Onun üzerinde bir irade tanýmýyoruz. Mahkeme kadýya mülk deðil, onu söyledik. Bu memleket halkýn takdiri ile iþ baþýna gelmiþ yöneticiler tarafýndan yönetilir. Devletin makamlarýný bir sopa gibi kullanarak kimse bizi terbiye edemez. Biz ulusal kurtuluþ mücadelesinden çýkmýþ, yedi düvele meydan okumuþ, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuþ, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütün kurumlarýný kurmuþ, Türkiye'ye çok partili bir hayatý ve demokrasiyi getirmiþ bir iradenin kurduðu siyasi partinin belediye baþkanlarýyýz. Onun için öyle bizimle mücadele etmek kolay deðil. Dimdik ayaktayýz. Daha az uyuyacaðýz emin olun daha sakin olacaðýz. Daha çok çalýþacaðýz. Vatandaþlarýmýz bizi seviyor, çatlasalar da patlasalar da vatandaþlarýmýz bize saygý duyuyor. Neden? Vatandaþlarýmýz diyor ki; bu baþkanlar çalýþýyor. Çalmýyor, çalýþýyor. Çalmýyor, koþturuyor. Hizmet yapýyor, kimseye tepeden bakmýyor. Halkýn içinde geziyor. Onun için pek bizden hoþlanmýyorlar ama bakalým hodri meydan. Halkýn önüne çýkacaðýz. El mi yaman bey mi yaman hep beraber görüþeceðiz” ifadelerini de kullandý.

Bütün ilçelerimizde çocuk geliþim merkezleri açacaðýz”

70 miniðin Merkez’de okul öncesi eðitim alacaðý bilgisini veren Baþkan Seçer, “Çocuðun karakteri 3 yaþýndan sonra oluþuyor. 6 yaþýnda okula baþlýyor, ilköðretime. O süreç çok önemli. Hem beslenmesi önemli, hem eðitilmesi önemli, bakýmý önemli. Belki de hayatý boyunca kendinin üzerinde kalacak olan karakterini oluþturacaðýz” dedi. Merkez’de eðitim verecek öðretmenlerin hepsinin birbirinden deðerli olduðunu vurgulayan Baþkan Seçer, “Çocuklarýmýz, annelerinin babalarýnýn onlara emanetidir. Onlara, gözleri bakarlar hiç merak etmeyin. Burasý halkýn çocuklarýnýn yuvasý. Belediyelerimizin bu konudaki hizmetleri aslýnda eðitimde fýrsat eþitliðini ortaya koyma yarýþýdýr. Hepimiz bir þeyler yapýyoruz” diye konuþtu.

Baþkan Seçer, varlýklý olan ailelerin çocuklarý da imkaný olmayan ailelerin çocuklarý da iyi eðitim alsýn diye bu çalýþmalarý hayata geçirdiklerini belirtti. Tarsus ve mahallelerinde açtýklarý çocuk atölyelerinin de olduðunu sözlerine ekleyen Baþkan Seçer, Mersin Sebze ve Toptancý Hali’nde Türkiye’de hatta dünya da belki de eþi benzeri bulunmayan bir kreþ açtýklarýný anýmsatarak, “Dünyada duydunuz mu? Mersin’de var. Çünkü orada çalýþan kadýnlar var. Kadýnlarý baþ tacý yapmýþýz. Bundan sonra da Erdemli’de bir çocuk geliþim merkezi çalýþmasý var. Süratle onu tamamlayýp onu hizmete açacaðýz. Bütün ilçelerimizde açacaðýz” dedi.

“Biz Mersin’e bir vizyon koyduk. Mersin’i çok iyi noktalara getireceðiz”

Büyükþehir bünyesinde hizmet veren ve sayýlarý 17’yi bulan eðitim ve öðretimi destekleme kurs merkezlerinde 6 bin 500 öðrenci yer aldýðýný söyleyen Baþkan Seçer, üniversiteyi kazanan her öðrenciye Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak eðitim yardýmý verdiklerini anýmsattý.  “Biz Mersin’e bir vizyon koyduk. Mersin’i çok iyi noktalara getireceðiz” ifadesiyle konuþmasýný sürdüren Baþkan Seçer, “Mersin; bölgenin de Türkiye’nin de dünyanýn tanýdýðý, saygý duyduðu marka bir kent olacak. Bunu yaparken fakir fukara da bizim kalbimizde, bu iþi onlarla beraber yaparak yürüyeceðiz. Sadece güzel güzel binalar, konserler, yollar, parklar yapmak iyi güzel de; ‘Karným aç, hastayým, acým var, neyleyim konseri, yolu parký?’. Onun için hep beraber yürüyeceðiz” diye konuþtu.

Merkezin, Tarsuslular’a hayýrlý olmasý dileðinde bulunan Baþkan Seçer, son olarak þunlarý söyledi:

“Kreþ öðretmenlerime baþarýlara diliyorum. Onlara güveniyorum. Çocuklarýmýzý uygar bir Türkiye’de doðan, uygar bir Türkiye’de büyüyen, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiði yolda, gösterdiði hedefte yürüyen birer birey olarak yetiþtirecekler. Bundan hiçbir endiþem yok.”

Baþkan Bozdoðan: “Böyle bir hizmetin Tarsus’a gelmesinden gerçekten çok mutlu oldum”

Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan, çocuklarýn geliþim sürecine katký sunmak amacýyla ilçeye kazandýrýlan Merkez’den dolayý Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’e teþekkür etti. Bozdoðan, “Ýki önemli olgu var. Biri sürdürülebilir, biri de iþlevsel olmasý. Toplumcu belediyecilik yaklaþýmýnda da Vahap Baþkanýmýn yaklaþýk 3,5 yýldýr yaptýðý hizmetleri çok yakýndan takip ediyorum. Bu halkalarýn devamýnda böyle bir hizmetin Tarsus’a gelmesinden de gerçekten çok mutlu oldum” ifadelerini kullandý.

Baþkan Tarhan: “Çocuk geliþim merkezlerini önemsiyoruz”

Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, Mezitli’de hayata geçirdikleri kadýn ve çocuklarý önceleyen projeleri anlatarak, “Çocuklarý çok önemsiyoruz. Bugün de Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz böyle bir projeye imza attý. Emeði geçen herkese teþekkür ediyorum” diye konuþtu.

Dokucu: “Kreþimiz 70 kiþilik, þu ana kadar 43 kayýt aldýk”

Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkaný Þerife Hasoðlu Dokucu, kadýnlar ve çocuklar baþta olmak üzere tüm ailelere destek olmaya çalýþtýklarýný belirterek, “Bugün burada yeni bir çocuk geliþim merkezini daha hayata geçiriyor olmanýn gururunu yaþýyoruz. Kreþimiz 70 kiþilik, þu ana kadar 43 kayýt aldýk. Kayýtlarýmýz hala devam etmektedir” bilgilerini verdi.

Aktay: “Fýrsat eþitliði saðlamayý amaçlayan bu deðerli çabanýn örnek olmasýný temenni ediyorum”

CHP Mersin Ýl Baþkaný Adil Aktay, “Ýstisnasýz her çocuðumuzun okul öncesi eðitim almasýný saðlamak zorundayýz. Çünkü bu dönemde aldýklarý eðitim, çocuklarýn bütün hayatýný etkiliyor. Okul öncesi eðitim alan çocuklar daha sonraki okul ve iþ hayatýnda çok daha baþarýlý oluyorlar. Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Sayýn Vahap Seçer, aslýnda merkezi hükümetin sorumluluðunda olan bu konuya el atmasýný ve þehrimize böyle güzel eðitim kurumlarýný kazandýrmasýný çok önemsiyoruz. Buradaki en önemli konu; eðitimde herkese imkan ve fýrsat eþitliði saðlamayý amaçlayan bu deðerli çabanýn örnek olmasýný temenni ediyorum” dedi.

Velilerin içi rahat, minikler mutlu

Çocuðunun kendini bu kreþte mutlu hissettiðini söyleyen Neslihan Cengiz, öðretmenlerden de gayet memnun olduklarýný belirterek, “Çok güzel etkinlikleri oluyor. Eðitimi çok iyi. Zaten sürekli fotoðraf da atýyorlar bize. Güvenli. O konuda hiç çekincemiz yok” dedi. Bu kreþi arkadaþýnýn tavsiyesi üzerine bulduðunu dile getiren Güler Küçük, “Biz aslýnda kýzýmýz þu an küçük diye düþünmüyorduk ama Belediyemizin böyle bir þey yaptýðýný öðrenince gönül rahatlýðýyla karar verdik. Burada 10 günlük sürecimiz oldu. Kýzým gayet memnun. Eðleniyor. Daha çok güvende olduðuna inanýyorum. Ýçim rahat” diye konuþtu.

Kendisinin de bir eðitimci olduðunu belirten Özge Uslan, kreþi tesadüfen bulduðunu ve ortamýn neþesi ile öðretmenlerin güler yüzünün kendisini etkilediðini ifade etti. Uslu, “Daha önce özel kreþlere de gönderdim ama bu memnuniyeti kesinlikle görmedim. Buradaki güler yüz, öðretmenlerin özellikle ilgilenmesi, samimiyet, içtenlik inanýlmaz mutlu olduk. Ýyi ki varlar. Burada çocuðumun güvende olduðunu düþünüyorum. Þöyle söyleyeyim; Ýstanbul’da bütün gün okuldayken ‘Acaba çocuk ne yapýyor? Acaba uydu mu? Acaba kalktý mý? Acaba bir þey yedi mi? Böyle hep bir algý oluyordu içimde. Ama burada o tamamen yani o ilk gün bile olmadý. Okulda çok rahat. Hiç aklým kalmadý. Güvenle bir sýcaklýk hissettim burada” dedi.

“Çok memnunuz” diyerek duygularýný paylaþan Yeliz Karaca, “Çünkü kýzým gülerek gidiyor, gülerek geliyor. Öðretmenlerimiz harika. Vahap Seçer Baþkanýmýza çok teþekkür etmek istiyoruz. Bu yaptýðý eðitim hizmetinden dolayý. Yine harikalar yarattý. Ýnanýn bu kreþte özel kreþten daha iyi eðitim veriyorlar. Güven daha önemli. Ben burada kýzýmla birlikte güvendeyim” ifadelerini kullandý. Kreþin açýlacaðýný ilk duyduklarýnda heyecanlý bir bekleyiþ içerisine girdiklerini söyleyen Eren Aslanpençe de, “Ýlk duyduðumuzda çok sevindik ve çocuðumuz buraya geldiðinden beri çok mutlu. Çok güzel zaman geçirdiðini söylüyor. Öðretmenleri çok ilgili” diye konuþtu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA