BAÞKAN YILMAZ, ÞEHÝTLER KÜTÜPHANESÝ’NÝN AÇILIÞINDA GENÇLERE SESLENDÝ; | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
BAÞKAN YILMAZ, ÞEHÝTLER KÜTÜPHANESÝ’NÝN AÇILIÞINDA GENÇLERE SESLENDÝ;

 

BAÞKAN YILMAZ, ÞEHÝTLER KÜTÜPHANESÝ’NÝN AÇILIÞINDA GENÇLERE SESLENDÝ;

“HEPÝNÝZ BÝRER TÜRK BAYRAÐISINIZ”

Toroslar Ýlçesinin eðitim kurumlarýndan Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oluþturulan “Þehitler Kütüphanesi’nin” açýlýþýnda konuþan Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz; “Þehitlerimiz için ne yapsak azdýr. Onlar, bizler bu topraklarda hür ve baðýmsýz yaþayalým diye canlarýný ortaya koymuþ kahramanlardýr” dedi.

Kütüphanenin açýlýþýnda gençlere de seslenen Baþkan Yýlmaz, þunlarý kaydetti; “Hepiniz birer Türk bayraðýsýnýz. Bayraðý kirletmeyin, doðru kararlar verin. Okuduðunuz Her Kitapta, Her Satýrda Kahraman Þehitlerimizi Asla Unutmayýn.”

Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde; Mersin Valiliði himayesinde Toroslar Kaymakamlýðý, Toroslar Belediyesi, Ýl ve Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü’nün katkýlarýyla oluþturulan  “Þehitler Kütüphanesi”, dualarla açýldý.

Öðrencilerin okul bahçesinde katýlýmcýlarý bayraklarla karþýladýðý törende duygulu anlar yaþandý. Þehit ailelerinin de hazýr bulunduðu açýlýþa; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Kaymakamý Ýbrahim Çenet, Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, Ýl Milli Eðitim Müdürü Adem Koca, AK Parti Toroslar Ýlçe Baþkaný Bekir Topçu, Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Oðuzhan Tülücü, Ýlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Ýlçe Müftüsü Bayram Danacý, mahalle muhtarlarý, okul idarecileri, öðretmenler ve öðrenciler katýldý.

Kütüphanenin açýlmasýnda emeði olan emekli Albay Atilla Güler, canlarýný vatan topraðý, millet ve al bayrak uðruna feda eden kahraman þehitlerimizin adýna açtýklarý kütüphanenin hayýrlý olmasýný dileyerek, kütüphaneye katkýda bulunan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz’a ve ilgili kurumlara teþekkür etti.

“Þehitlerimizin Haklarýný Ödeyemeyiz”

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz ise vatan için canýný feda etmiþ þehitlerimizin adýnýn ilçede var olan bir okulun kütüphanesinde yaþatýlmasýndan gurur duyduklarýný belirterek; “Þehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bugün huzur içinde yaþýyoruz. Þehit ailelerimizin ellerinden öpüyorum. Onlarýn haklarýný ödeyemeyiz. Þehitlerimizin anýlmasý, onlar için bir þeyler yapýlmasý ve bunun geleceðimizin teminatý sevgili gençlerimizin yetiþtiði bu okulda yapýlmasý son derece kýymetli. Emeði geçen herkese, baþta Sayýn Valimiz olmak üzere kýymetli albayýmýza, kaymakamýmýza, Milli Eðitim Müdürümüze, öðretmenlerimize ve öðrencilerimize caný gönülden teþekkür ediyorum. Þehitlerimizin haklarýný ödeyemeyiz. Gençlerimizin bunu bilmesi, anlamasý bizim için çok önemli” ifadelerini kullandý.

“Okuduðunuz Her Kitapta, Her Satýrda Kahraman Þehitlerimizi Asla Unutmayýn”

“Gençlerimizi seviyoruz. Bu yapýlan her þey gençlerimiz için” diyen Baþkan Yýlmaz, gençlere de seslenerek; “Bizler de gençlerimiz gibi devletimizin bize saðladýðý imkanlarla okuduk, yetiþtik ve kýsmet oldu bu görevlere geldik. Sayýn Valimiz, Kaymakamýmýz, Milli Eðitim Müdürümüz, hepimiz bu sýralardan geçtik. Ve çok þükür ki devletimize, milletimize hizmet etme imkaný oldu. Bugün bu makamlarda sizler için çalýþýyoruz. Devletimizin, milletimizin devamlýlýðýný saðlayan gençlerimizdir. Sizlerin çalýþmalarý, sizlerin kararlýlýðý ile inþallah buradan, bu okullarýmýzdan nice valilerimiz, belediye baþkanlarýmýz, kaymakamlarýmýz, bakanlarýmýz, Allah'ýn izni ile cumhurbaþkanlarýmýz çýkacak. Sizler de bunu görüp, bilip ona göre hareket etmelisiniz. Sevgili gençlerimiz sizler birer Türk Bayraðýsýnýz. Bayraðý kirletmeyin, doðru kararlar verin. Annenizin, babanýzýn, öðretmenlerinizin ve büyüklerinizin tavsiyeleri hep sizlerin iyiliði içindir. Bu kütüphanede de nice kitaplar okursunuz, bilgi alýrsýnýz, sizleri ileriye götürür. Okuduðunuz her kitapta, her satýrda kahraman þehitlerimizi asla unutmayýn. Bu kitaplar, bu kütüphane, bu okul kahraman þehitlerimizin sizlere emanetidir” þeklinde konuþtu.

“Þehit Kütüphanelerimizin 39’uncusunu Açýyoruz”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde anlamlý bir açýlýþ yaptýklarýný ifade ederek, bu kütüphaneye þehitlerin adýný vermelerinin büyük bir manasý olduðunu söyledi.

Türk milletinin bugünlere þehitler ve gaziler sayesinde geldiðini vurgulayan Vali Pehlivan; “Her daim zihnimizde, gönlümüzde var olan aziz þehitlerimizin adýný verdiðimiz kütüphanenin açýlýþýný yapýyoruz. Bunun bir kütüphanede somutlaþmasý yine büyük bir anlam ifade ediyor. Çünkü inþallah biz gençlerimizi okumaya, öðrenmeye, kendilerini her daim geliþtirmeye sevk etme gayreti içerisindeyiz. Onlarýn okullara gitmesi, okumasý ve bunun yanýnda da kendilerini geliþtirme anlamýnda kütüphanelerde zaman geçirmelerini çok önemsiyoruz. Kaymakamýmýz, Belediye Baþkanýmýz, Ýl ve Ýlçe Milli Eðitim Müdürümüz koordine ettiler ve imece usulü herkesin katkýsýyla böyle bir kütüphane vücuda geldi. Þehit Kütüphanelerimizin 39’uncusunu buraya açýyoruz. Buraya þehitler kütüphanesi dedik. Toroslar ilçemizde ikamet eden þehitlerimizin ismini verdik” diye konuþtu.

Konuþmalarýn ardýndan Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oluþturulan Þehitler Kütüphanesi’nin açýlýþý, protokol üyeleri ve þehit aileleri tarafýndan yapýldý.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA