BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN 2023 YILININ ÝLK MECLÝS TOPLANTISI YAPILDI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN 2023 YILININ ÝLK MECLÝS TOPLANTISI YAPILDI

 

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN 2023 YILININ ÝLK MECLÝS TOPLANTISI YAPILDI

“HALKIN MALI, BÝZÝM GAYRETLERÝMÝZLE 4 YILDIR HALKTA KALIYOR”

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Büyükþehir Belediye Meclisi’nin 2023 yýlýnýn ilk Meclis toplantýsýnda önemli deðerlendirmelerde bulundu. 2022 yýlýnda hep birlikte çok baþarýlý çalýþmalara imza atýldýðýnýn altýný çizen Baþkan Seçer, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yýlýnda daha nice hizmet, yatýrým ve proje hayata geçireceðiz” dedi.

Komisyonlardan havale edilen “Mersin Kent Merkezi Doðu Giriþi 1/5 bin Ölçekli Ýlave ve Revizyon Nazým Ýmar Planý” maddesinin görüþülmesi esnasýnda yaþanan tartýþmalarýn ardýndan Seçer, bir Meclis üyesinin “Halkýn malý halkta kalacak” sözü üzerine, “Halkýn malý, bizim gayretlerimizle 4 yýldýr halkta kalýyor” ifadesini kullandý.

Mahalle Mutfaklarýnda öðrenciler için herhangi bir kapasite sýnýrý belirlemediklerini söyleyen Baþkan Seçer, “Sýra bekleyen son öðrencimiz bitene kadar herkes yemeðini alýyor” vurgusu yaptý.

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yýlý Ocak ayý 1. Birleþim Toplantýsý, Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Oturum; Büyükþehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayý’nda yapýldý. Meclis Toplantýsý’nda; birimlerden gelen 27 ve komisyonlara havale edilen 17 olmak üzere toplam 44 madde görüþülerek oylandý. Baþkan Seçer; Karamancýlar Konaðý, Mahalle Mutfaklarý, Ýstiklal Caddesi’ndeki çalýþmalar ve Mezitli’de gündemde olan çok katlý binanýn yapýmý konularýnda açýklamalar yaptý. 

Cumhuriyetimizin 100’üncü yýlýnda daha nice hizmet, yatýrým ve proje hayata geçireceðiz”

2022 yýlýnda hep birlikte gerçekleþtirdikleri baþarýlý çalýþmalarý artýrarak sürdüreceklerini ifade eden Baþkan Seçer, 2023 yýlýnýn ülkemize, kentimize ve tüm vatandaþlara saðlýk, huzur ve refah getirmesi dileðini yineledi. Cumhuriyet’in 100’üncü yýlýna büyük bir heyecan ve motivasyonla girdiklerini söyleyen Baþkan Seçer, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yýlýnda daha nice hizmet, yatýrým ve proje hayata geçireceðiz. Çalýþmalarýmýza, Önderimiz Atatürk'ün bize gösterdiði ‘Mersinliler Mersin'e sahip çýkýnýz’ hedefiyle devam edeceðiz” dedi.

Seçer, 10 Ocak ‘Ziraat Mühendisleri Günü’ ve ‘Çalýþan Gazeteciler Günü’nü kutladý

10 Ocak ‘Ziraat Mühendisler Günü’ ve ‘Çalýþan Gazeteciler Günü’ne iliþkin de konuþan Seçer, hem ziraat mühendisleri hem de gazetecilerin gününü kutladý. Tarýmsal üretimin ve gýdanýn hayatýmýzdaki öneminin her geçen gün arttýðýný söyleyen Seçer, “Büyükþehir Belediyesi olarak biz de bu bilinçle tarýma, üreticilerimize ve özellikle küçük aile iþletmelerine destekler veriyoruz. Bu desteklerimizi her yýl artýrarak sürdürüyoruz. Bilimle tecrübelerini harmanlayan ziraat mühendisi arkadaþlarým da sahada üreticilerimize, yetiþtiricilerimize destek oluyorlar. Topraklarýmýza bereket katan çiftçilerimizin ve üreticimizin her zaman yanýnda olmayý sürdüreceðiz” diye konuþtu. Tüm gazetecilerin ‘Çalýþan Gazeteciler Günü’nü de kutlayan Seçer, “Mesleðinin ve kaleminin onuruyla, özveriyle çalýþýp, doðrunun peþinde koþan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalýþan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, aramýzdan ayrýlanlarý rahmetle anýyorum” ifadelerini kullandý.

“Karar mercii olsaydým, o kadar kat iznine müsaade etmezdim”

Baþkan Seçer, Mezitli ilçesinde yapýmý gündemde olan zemin katý üzerine yapýlacak 32 katlý bina konusunda deðerlendirme yapan Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan’ýn ardýndan kýsa bir açýklama yaptý. Baþkan Seçer, “Bizim mevcut görevdeki belediyelerle ilgili bir spekülasyon konusu olduðu için Sayýn Baþkan da açýklama gereði duydu. Þu anda bu konuyla ilgili karar mercii olsaydým, o kadar kat iznine müsaade etmezdim. Hatta hatýrlayacaðýnýz gibi Yeniþehir bölgesinde 21 kat konusunda uygun görüþ bildirmemiþtim. Sizlere orada 15 katla sýnýrlandýrmanýn daha doðru olacaðýný söylemiþtim. 18 kata mutabakat saðlanmýþtý. Tekrar söylüyorum; ne mevcut Büyükþehir yönetimi ne Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi ne ilçe Mezitli Belediyesi ve ne ilçe Meclisinin bu konuda dahili yoktur. 1980'li yýllardan gelen bizim de arzu etmediðimiz bir durumdur. Yargý yolu açýktýr” dedi.

“Öðrenciler için Mahalle Mutfaklarýnda yemek kapasite sýnýrlamasý yok”

Mahalle Mutfaklarýnda öðrenciler için yemek kapasitesi konusunun Meclis gündemine taþýnmasý üzerine Seçer, “Herhangi bir yemek kapasitesi yok. Açýk olduðu saatler içerisinde gelen bütün öðrenciler yemek almadan gitmiyorlar. Yemek bitiyorsa hemen orada zaten irtibat kuruyorlar ve onlarýn yemekleri de geliyor. Hiçbir sorun olmuyor. Sýra bekleyen son öðrencimiz bitene kadar herkes yemeðini alýyor” açýklamasýný yaptý.

“Ýstiklal Caddesi’nde anlayýþýmýza uygun olmayan hiçbir imalatý kabul etmiyoruz”

Ýstiklal Caddesi’ndeki 1’nci Etap çalýþmalarý hakkýnda da tekrardan bilgilendirme yapan Baþkan Seçer, çalýþmada büyük hassasiyet gösterdiklerini belirtti. Çalýþma sahasýnda tüm alt yapý çalýþmalarýný titizlikle yaptýklarýný ifade eden Seçer, “Muazzam bir çalýþma yapýyoruz. Anlayýþýmýza ve teknik verilere uygun olmayan hiçbir imalatý kabul etmiyoruz. Çalýþmalarý en ince ayrýntýsýna kadar takip ediyorum” diye konuþtu. 

 “Atatürk'ün yaptýðý toplantýyý daha iyi þekilde mizansen edecek bir proje deðiþikliði yapabiliriz”

Karamancýlar Konaðý ile ilgili yapýlan eleþtirileri de yanýtlayan Seçer, yapýnýn 2017 yýlýnda Büyükþehir Belediye Meclisi tarafýndan oylanarak “Gastronomi Müzesi” olarak karar alýndýðýný anýmsattý. Herhangi bir fon almadan kendi öz kaynaklarýyla Karamancýlar Konaðý’ný restore ettiklerini söyleyen Seçer, “Arkadaþlarým gitti, çalýþtý, konuþtu. Kent Konseyi Baþkaný’nýn size bunu da söylemesi lazým. Bizden sonuç almak isteyenler, bunu kamuoyunda sürekli siyasi bir malzeme haline getirerek deðil gerçekten bizimle konuþarak yapabilirler. Arkadaþlarým Sayýn Baþkan’la gidip konuþtu. Benimle bir toplantý yapýlmasýnýn iyi olacaðýný söyledi. Ben de kabul ettim. ‘Kent Konseyi Baþkanýmýzý da davet edelim’ dedim. Orasý iki bloklu çok büyük bir bina. Gerekirse bizim mevcut ayýrdýðýmýz alaný geniþletebiliriz. Yani Atatürk'ün 5 Kasým 1918'de yaptýðý toplantýyý daha iyi bir þekilde mizansen edecek bir proje deðiþikliði yapabiliriz. Geldiðimiz nokta odur. Gecikmiþ bir þey yok. Önemli bir kýsmýný bu iþe ayýrýrýz, bir kýsmýný da yine ‘Gastronomi Müzesi’ olarak da planlayabiliriz. Hiçbir sýkýntý olmaz” diye konuþtu.

“Halkýn malý bizim gayretlerimizle 4 yýldýr halkta kalýyor”

Komisyonlardan havale edilen, “Mersin Kent Merkezi Doðu Giriþi 1/5000 Ölçekli Ýlave ve Revizyon Nazým Ýmar Planý” maddesi de görüþüldü. Komisyonlarda oy çokluðuyla kabul edilen madde, Meclis’te görüþülürken Cumhur Ýttifaký Meclis üyeleri yapýlan eleþtirilere yanýt veren Baþkan Seçer, “ ‘Halkýn malý halkta kalacak’ diyorsunuz. Biz halkýn malýný peþkeþ mi çekiyoruz? Halk bunu tersten okur. Ne demek? Ben, planlarda halkýn malýný peþkeþ mi çekiyorum, koruyor muyum? Siz daha önce halkýn malýný yüzde 22 ile vermiþsiniz, biz yüzde 45 ile geri almýþýz” dedi.

 “Halkýn malý, 4 yýldýr bizim gayretimizle halkta kalýyor” ifadesi ile konuþmasýný sürdüren Seçer, “Bu planlarý böyle olmasý doðrultusunda ýsrarla savunmuyorum. Yapýlan çalýþmalar sonucu gelen teknik bilgiler doðrultusunda, benim de kamu yararýný gözeterek karar verip uygun gördüðüm bir çalýþmadýr. Bu komisyon raporu buraya gelirken, sizin de bizim de grubumuzun kabulüyle gelmiþ. Muhtemelen ilçe belediyesi ile de görüþülmüþ. Benim söylemek istediðim, ‘Bu komisyondan bu rapor gelmiþ, oy çokluðu ile kabul edilmiþ’. Burada Meclis üyeleri komisyon raporuna ret de verebilir. Tekrar üzerine çalýþma olur. Ben idarenin taleplerini burada savunabilirim. Belediye hizmet alanýný turizm, ticaret ve konuta çevirdik. Buradan ilan ediyorum, oraya toplu konut yapacaðým. Bana belediye hizmet alaný, yekpare bir belediye hizmet binasý gerekli deðil. Makine ikmalin olduðu eski otogar, oradaki çalýþmalar neyi gerektiriyorsa arkadaþlar onu yapmýþtýr” diye konuþtu.

38 aydýr bekliyor diye itiraz eden sizlersiniz, bir daha göndermemi isteyen yine sizlersiniz”

Komisyondan gelen rapor üzerine Cumhur Ýttifaký Meclis üyelerinin yaptýðý eleþtirileri de yanýtlayan Baþkan Seçer, “ ‘Gecikti’ diye eleþtiri yapan sizlersiniz ama sizin görevlendirdiðiniz komisyon üyeleriniz, bu konuda sizlere bilgi vermeden bu düzenlemeye nasýl ‘evet’ oyu kullandýlar. Ben de onu anlamýyorum. Beni idare olarak bilgilendirerek ilerlediler, sizlerle saðlanan görüþmeler sonucunda bana da anlatýlarak ‘Böyle olmasý doðrudur, uygun olur ‘diyerek geldik buraya. Bütün planlar da ayný þekilde. Þimdi geri göndereyim. Benim için hiçbir sorun yok ama nereye kadar? 38 aydýr bekliyor diye itiraz eden sizlersiniz, bir daha göndermemi isteyen yine sizlersiniz. Bu bir çeliþki. MHP ve AK Parti'nin komisyon üyeleri var, onlarýn konuþmalarý lazým, ‘Siz niye evet oyu kullandýnýz?’ diye sormamýz lazým onlara ki soruyoruz da. Ben de anlamýyorum, sizin kendi üyenizden haberiniz yok” dedi.

“Kendi yazdýklarý raporu reddettiler”

Baþkan Seçer, “Garip olan ne biliyor musunuz? Komisyonda çoðunluk Cumhur Ýttifakýnda, kabul edilerek gelmiþ, biz þimdi o ‘kabul’ oyunu savunur olduk. Ýþin garibine bak.  Bu kadar çeliþki olamaz. Kendi aldýklarý kararý ‘Nasýl oluyor da siz böyle karar alýrsýnýz’ diyor. Hakikaten garip bir durum. Kamuoyu yaþananlarý duysun. Anlamýyorum” ifadelerini kullandý.

Oy çokluðuyla komisyonlardan gelen rapor, Cumhur Ýttifaký Meclis Üyeleri tarafýndan oy çokluðuyla reddedildi. Seçer, bunun üzerine “Kendi yazdýklarý raporu reddettiler” dedi.

Meclis’te ayrýca Denetim Komisyonu üyeleri belirlendi. Yapýlan oylama sonucunda komisyona; Fahrettin Kýlýnç, Haluk Mutluay, Haþim Tuluk, Zafer Þahin Özturan ve Abdurrahman Yýldýz seçildi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA