BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN OCAK AYI 2. BÝRLEÞÝM TOPLANTISI YAPILDI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN OCAK AYI 2. BÝRLEÞÝM TOPLANTISI YAPILDI

 

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN OCAK AYI 2. BÝRLEÞÝM TOPLANTISI YAPILDI

BAÞKAN SEÇER: “SÖZLEÞMELÝ PERSONEL ÝÇÝN MECLÝS’ÝN VE BAKANLIÐIN ONAYI LAZIM”

“BOÞ OLAN SÖZLEÞMELÝ KADROLAR, ÝHTÝYACIM OLAN KADROLAR DEÐÝL”

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi Ocak ayý 2. Birleþim Toplantýsýnda 2 madde görüþülerek oylandý. Büyükþehir Belediyesi’nde görev yapan sözleþmeli personel ve boþ olarak tahsis edilen kadrolarýn ücretlerinin belirlenmesi maddesi oy birliði ile kabul edilirken, Büyükþehir Belediyesi ile Türkiye Ormancýlar Derneði (TOD) arasýnda iþ birliði protokolü maddesi de ilgili komisyonlara havale edildi.

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yýlý Ocak ayý 2. Birleþim Toplantýsý, Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Meclis Toplantýsý’nda; birimlerden gelen 1 ve komisyonlara havale edilen 1 olmak üzere toplam 2 madde görüþülerek oylandý.

Komisyonlardan gelen madde, Mersin Büyükþehir Belediyesi’nde görev yapan sözleþmeli personel ve boþ olarak tahsis edilen kadrolarýn ücretlerinin belirlenmesi maddesi oldu. Birimlerden gelen madde ise Mersin Büyükþehir Belediyesi ile Türkiye Ormancýlar Derneði (TOD) arasýnda orman yangýnlarýnýn önlenmesine yönelik çalýþmalarýn yürütülmesi amacýyla yapýlacak iþ birliði protokolüydü.

“30 civarýnda sözleþmeli personel almýþýz”

Mevcutta bulunan 74 sözleþmeli personelin ücretinin belirlemesi ve 2023 yýlýnda 123 boþ tahsis edilen kadrolarýn ücretinin belirlenmesi görüþülen maddeler arasýndaydý. Söz konusu maddenin 123 sözleþmeli personel alma hakký doðurup doðurmayacaðýnýn sorulmasý üzerine Baþkan Seçer, “Bizde 74 sözleþmeli personel var. Yanýlmýyorsam geldiðimizde 42 sözleþmeli vardý. Demek ki bu sayýnýn üzerine 30 civarýnda sözleþmeli personel almýþýz. Bakýn, 123 daha açýk kadro var. Ben bugüne kadar alabilirdim.  30 taneyi alan bunlarý da alýrdý ama oradaki meslek gruplarýna bakýyorum. Þu anda benim ihtiyacým olan kadrolar deðil. Zaten siz verseniz de vermeseniz de ben o 123 kiþiyi þu anda 1 yýllýk sözleþmeyle yani boþ olan kadrolara alabilirim. Derdimiz o deðil. O zaten elimizde ama almýyoruz, yapmýyoruz. Çok ekstrem personel olmazsa olmuyor” dedi.

“Sözleþmeli personel için Meclis’in ve Bakanlýðýn onayý lazým”

Sözleþmeli personel alýmý için Bakanlýk onayý gerektiðini de aktaran Baþkan Seçer, “Biliyorsunuz Meclis’in ve Bakanlýðýn onayý lazým. 100 itfaiye personeli memur için kaç aydýr bekliyoruz. 282 müracaatýmýz vardý. Ben Sayýn Bakan’ý aradým, durumu kendisine ilettim. Ýtfaiyeci olmasý sebebiyle de durumun hayati önem taþýdýðýna ikna ettim. 100 kadroyu kendisinden zor aldým, daha yeni geldi o. Yine de anlayýþý için teþekkür ediyorum 100 kadro da olsa. Bakýn, 282 kadro içinden” diye konuþtu. Ýlgili madde oy birliði ile kabul edildi.

Mersin Büyükþehir Belediyesi ile Türkiye Ormancýlar Derneði (TOD) arasýnda orman yangýnlarýnýn önlenmesine yönelik çalýþmalarýn yürütülmesi, orman ve diðer açýk alan yangýnlarýna iliþkin eðitim, bilgilendirme ve bilinçlendirme etkinliklerinin düzenlenmesi amacý ile iþ birliði protokolü imzalanmasý da görüþülen diðer konular arasýndaydý. Konuyla ilgili konuþan Baþkan Seçer, “Bunlar emekli ormancýlardan oluþan insanlar. Hakikaten bölgemizdekilerin birçoðunu da sizler tanýrsýnýz. Özellikle orman köylüleri tanýr. Bu insanlar bana kaç kez geldi, rica etti; ‘Biz çalýþmalar yapalým, iþ birliði yapalým, orman yangýnlarý ile ilgili deneyimlerimizi aktaralým, kitapçýk yazalým, kitap hazýrlayalým’. Siz de sýcak bakarsanýz onlar adýna ben de mutlu olurum. Ýstedikleri bir þey yok. Neticede bir sivil toplum örgütü. Zaten bunlar emekli insanlar ama 30 yýlýný, 40 yýlýný vermiþ. Ciddi bir birikimleri var bu insanlarýn. Biliyorsunuz emekli insanlar bir þey yapmak ister, katký sunmak ister. Çok önemli bir þey istemiyorlar ama tabi bu yasa gereði benim de sizden yetki almam lazým” ifadelerini kullandý. Konuþmalarýn ardýndan madde ilgili komisyonlara havale edildi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA