HALKKENT SOSYAL YAÞAM MERKEZÝ’NE DÜNYA BANKASI’NDAN HÝBE DESTEÐÝ | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
HALKKENT SOSYAL YAÞAM MERKEZÝ’NE DÜNYA BANKASI’NDAN HÝBE DESTEÐÝ

 

HALKKENT SOSYAL YAÞAM MERKEZÝ’NE DÜNYA BANKASI’NDAN HÝBE DESTEÐÝ

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ’NÝN PROJELERÝ HÝBE ALMAYA DEVAM EDÝYOR

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan 22 Aralýk 2022 tarihinde hizmete açýlan Halkkent Sosyal Yaþam Merkezi’ne Dünya Bankasý tarafýndan hibe desteði geldi. Halkkent Sosyal Yaþam Merkezi’nde kadýnlara yönelik, güzellik, aþçýlýk, dikiþ ve biliþim atölyesi açýlmasýný hedefleyen projenin onaylanmasýnýn ardýndan, Mersin Büyükþehir Belediyesi ile Çukurova Kalkýnma Ajansý arasýnda Dünya Bankasý fon desteðiyle 150 bin Euro tutarýnda alt hibe anlaþmasý imzalandý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Dýþ Ýliþkiler ve Projeler Þube Müdürlüðü’nün farklý konularda geliþtirdiði projeler hibe desteði almaya devam ediyor. Son olarak 22 Aralýk 2022 tarihinde açýlýþý yapýlan Halkkent Sosyal Yaþam Merkezi içerisinde kurulmasý hedeflenen güzellik, dikiþ, aþçýlýk ve biliþim atölyeleri projesi, Dünya Bankasý yetkililerinden 150 bin Euro’luk hibe almaya hak kazandý.

Halkkent Sosyal Yaþam Merkezi, Avrupa Birliði uyum programlarýndan biri olan FRIT II kapsamýnda açýlan ve Dünya Bankasý yürütücülüðünde hayata geçirilen SEECO (Sosyal Giriþimcilik Güçlendirme ve Uyum Projesi) programý kapsamýnda deðerlendirildi. Projeyi inceleyen Dünya Bankasý ve Çukurova Kalkýnma Ajansý yetkilileri projeyi uygun bularak Mersin Büyükþehir Belediyesi’ni pilot belediyelerden biri olarak belirledi.

Yýldýrým: “Mersin Büyükþehir Belediyesi cazibe merkezi olmaya devam edecektir”

Sosyal Hizmetler Dairesi Baþkaný Engin Yýldýrým, çalýþmalarý Dýþ Ýliþkiler ve Projeler Þube Müdürlüðü ile birlikte yürüttüklerini söyleyerek, Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak yürütmüþ olduðumuz sosyal projelerimizin bir cazibe unsuru oluþturmasý sebebiyle Halkkent Sosyal Yaþam Merkezimize Dünya Bankasý fon desteðiyle Çukurova Kalkýnma Ajansý ile birlikte yürütülen bir destek projesi vardý. Biz bu projeyi Dýþ Ýliþkiler ve Projeler Þube Müdürlüðü birimi ile ortak yürütüp kentimize, belediyemize, halkýmýza faydalý olacak atölyeler üretmek istiyoruz. Dünya Bankasý, bu cazibe alanlarýnda güzellik, biliþim, aþçýlýk ve dikiþ atölyesi olmak üzere 4 atölyeye fon desteði yaptý. Biz de bu baðlamda sosyal projelerimizi daha güçlü halde sunuyoruz vatandaþlarýmýza. Bunun için tüm paydaþlara teþekkür ediyoruz. Mersin Büyükþehir Belediyesi cazibe merkezi olmaya devam edecektir” dedi.

Karabudak: “Projenin en temel amacý evde gizli kalmýþ kadýn iþ gücünün açýða çýkarýlmasý”

Dýþ Ýliþkiler ve Projeler Þube Müdürlüðü Proje Uzmanlarýndan Þadiye Karabudak, projenin içeriði hakkýnda bilgi vererek, “Bu proje kapsamýnda Halkkkent Sosyal Yaþam Merkezi’mizde güzellik, dikiþ, biliþim ve aþçýlýk atölyelerinin yaný sýra orada bir çocuk oyun alaný, bir toplantý merkezi kurulmasý ve sosyalleþme köþesi kurulmasý hedefleniyordu. Hazýrlýklarý devam ettirdik ve ajans yetkilileriyle görüþtük. Projemiz baþarýlý bulundu ve hibe almaya hak kazandý. Yaklaþýk 150 bin Euro’luk bir hibe aldýk ve merkezimiz için çalýþmalarý devam etmeye baþladýk” diye konuþtu. Projenin onaylanmasýnýn ardýndan Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer ile Çukurova Kalkýnma Ajansý Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran arasýnda alt hibe sözleþmesinin imzalandýðýný ve projenin baþladýðýný aktaran Karabudak, “Aslýnda bu projenin en temel amacý, evde gizli kalmýþ kadýn iþ gücünün açýða çýkarýlmasý, bu kadýnlarýn giriþimcilik alanýnda kendilerini gösterebilecekleri, kendi yeteneklerini geliþtirebilecekleri kurslara katýlmasýný saðlamaktýr” diye konuþtu.  

Kurslarýn tamamlanmasýnýn ardýndan katýlýmcýlara sertifika verileceðinin altýný çizen Karabudak, “Kadýnlar bu sertifika ile ister bir yerde iþe baþlayabilecekler isterlerse kendi iþlerini kurmak için ilk adýmý atmýþ olacaklar. Bu merkezde bir çocuk oyun alaný kurmamýzýn en temel amacý kadýnlarýn çocuklarýný bir yere býrakmadan onlarý da yanýnda getirerek aslýnda bu iþ gücüne katýlabilmelerini saðlamaktý. Bu çok uzun vadeli bir programýn ilk aþamasýydý. Bu giriþimcilik merkezlerinin desteklenmesi programýn ilk hedeflerinden biriydi. Daha sonra bireysel hibeler gibi ve daha baþka alt hibeler gibi çalýþmalarla programýn devam etmesi planlanýyor” ifadelerini kullandý.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA