CENNET KOYDAKİ DOĞA KATLİAMI MECLİS GÜNDEMİNDE | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CENNET KOYDAKİ DOĞA KATLİAMI MECLİS GÜNDEMİNDE

 

CENNET KOYDAKİ DOĞA KATLİAMI MECLİS GÜNDEMİNDE

Mersin’de AKP ve MHP’li belediye meclis üyelerinin oylarıyla yapılaşmaya açılan Tisan Koyunda doğa talanı devam ediyor. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu TBMM’ye taşıdı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması için soru önergesi veren Antmen “Bu çevre ve doğa katliamına dur demeyi düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Alpay Antmen, önergesinde “Akdeniz’in incisi Mersin'in Silifke ilçesinde yer alan Tisan Koyu’nun yapılaşmaya açılması  MHP'li Silifke Belediyesinin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği teklifiyle geçtiğimiz Mayıs ayında Büyükşehir Belediyesinde AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edilmiştir. İlgili firma plan değişikliği tamamlanmadan 1000 villalık proje hazırlamış ve satışlara başlamıştır” dedi.

Şu anda burada inşaat yapan firmanın Kıyı Kanununa ve atıkların taşınmasıyla ilgili yönetmeliklere açıkça aykırı hareket ettiğine değinen CHP’li Vekil “Bu bölge sadece doğal güzelliğiyle değil, aynı zamanda kültürel ve arkeolojik zenginliğe de sahiptir. Bu firma şimdi bunları kontrolsüz şekilde yok etmeye başlamıştır. İnşaat esnasında burada izinsiz şekilde konkasör tesisi ve bir beton santrali de yapılmıştır. Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Kabahatler Kanununa göre cezai işlem uygulamıştır ancak firma doğa ve tarih talanına devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

– Kıyı kanununa aykırı hareket ederek doğal ve tarihsel dokuyu bozan bu inşaata nasıl halen müsaade edilmektedir?

– Şu ana kadar kaç tane ağaç kesilmiş, ne kadar bitki örtüsü yok edilmiştir? İnşaat nedeniyle zarar gören doğal miktar alanları ne kadardır? Bunların içerisinde yaşayan; inşaat nedeniyle ölen veya yer değiştirmek zorunda kalan hayvanlar hangileridir?

– İnşaat nedeniyle zarar gören arkeolojik alan miktarı nedir? Bunların içerisinde ne tür eser veya kazı bölgeleri yer almaktadır?

– Mersin Silifke’nin doğal ve tarihi güzelliğini geri alınamaz şekilde yok eden bu yapılaşmaya izin veren ve buna yol açan AKP ve MHP’li belediye başkanları ve meclis üyeleriyle ilgili herhangi bir işlem yapacak mısınız?

-  Bu çevre ve doğa katliamına dur demeyi düşünüyor musunuz?



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA