ÇUKUROVA BÖLGESÝ’NDE YENÝ, KÜÇÜK KENTLER OLUÞTURULMALIDIR | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
ÇUKUROVA BÖLGESÝ’NDE YENÝ, KÜÇÜK KENTLER OLUÞTURULMALIDIR

 

ÇUKUROVA BÖLGESÝ’NDE YENÝ, KÜÇÜK KENTLER OLUÞTURULMALIDIR

ÇUKUROVA SÝFED Yönetim Kurulu Baþkaný Hüseyin Kýþ, Çukurova Bölgesi’nin dað yamaçlarýnda sanayi, eðitim, ticaret, saðlýk öncelikli küçük kentler oluþturulmasý çaðrýsýnda bulundu

ÇUKUROVA SÝFED’den tarihi çaðrý…

Çukurova Sanayi ve Ýþ Dünyasý Federasyonu (ÇUKUROVA SÝFED) Yönetim Kurulu Baþkaný Hüseyin Kýþ, Kahramanmaraþ merkezli iki büyük deprem nedeniyle Türkiye’nin büyük acý yaþadýðýný, göz yaþý döktüðünü vurguladý.

Depremin hemen ardýndan tüm yönetim kurulu üyeleri ve üye derneklerin tamamýyla birlikte oluþturulan koordinasyon merkezinin depremin yaralarýný sarmaya dönük olaðanüstü bir çaba sarf ettiðini kaydeden Baþkan Hüseyin Kýþ, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduðu gerçeðinin asla unutulmamasý gerektiðini söyledi.

Uzmanlarýn açýklamalarýna göre bölgedeki artçý depremlerin en az bir yýl süreceðini belirten Baþkan Kýþ, “Deprem bölgesinde en az bir yýl beton bina yapmaktan kaçýnýlmalý. Çünkü depremler devam ettikçe beton binalarýn saðlamlýðý, güvenilirliði kalmayacak, yapýlan yatýrým araya gidecek" diye konuþtu.

Depremden etkilenen ancak en önemli lojistik üssü olan Çukurova gibi Türkiye’nin 2. Metropolü olarak görülen bölgenin özel destek kapsamýna alýnmasý gerektiðini belirten Baþkan Kýþ, Çukurova’nýn deprem riski olmayan bölümlerinde sanayi, ticaret, saðlýk, eðitim öncelikli küçük kentler oluþturulabileceðini, oluþturulacak bu kentlere özellikle Ýstanbul ve Marmara Bölgesi’nden nüfus kaydýrmalarýnýn gerçekleþebileceðini vurguladý. Yeni kentlerin tren, tramvay, metro, hýzlý tren ve ayrýca karayolu ile Ankara, Konya, Antalya, Gaziantep gibi büyük kentlere, havaalanlarýna, limanlara baðlantýsýnýn saðlanabileceðini belirten Baþkan Hüseyin Kýþ, deprem riski altýndaki yerlerin de tarýma açýlmasý gerektiðini söyledi.

Çukurova Bölgesi’nin verimli tarým topraklarýyla dünyanýn en önemli 3 ovasýndan biri olduðuna dikkat çeken ÇUKUROVA SÝFED Baþkaný Hüseyin Kýþ, “Yeni yapýlaþmalar dað yamaçlarýnda, sert zeminlerde yoðunlaþmalý. Depremle sarsýlmýþ, üzerindeki binalar yýkýlmýþ alanlarda yeniden bina yapmak þu aþamada çok sýkýntýlý. Dolayýsýyla bu zeminleri tarýma terk etmeli, yeni ve güvenli alanlarda yeni ve güvenli yapýlar üretmeliyiz” diye konuþtu.

Baþkan Kýþ, oluþturulacak yeni bölgelerin, tarým ve sanayi alanlarýnýn Adana ve Mersin’deki yetiþmiþ insan gücünü bölgede tutacaðýný, yeni istihdam ve yatýrým alanlarý oluþmasýný saðlayacaðýný dile getirdi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA