TOROSLAR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NDE DEPREM KONUÞULDU | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
TOROSLAR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NDE DEPREM KONUÞULDU

 

TOROSLAR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NDE DEPREM KONUÞULDU

Toroslar Belediye Meclisi’nin Mart Ayý Olaðan Toplantýsýnda konuþan Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz; “6 Þubat tarihinden bugüne kadar bir deprem felaketi yaþýyoruz. Acýlarýmýz, kayýplarýmýz var. 3 ay sonra bunu unutup baþka bir þey konuþmamamýz gerekiyor. Deprem, ülkemizin bir gerçeði. Buna uygun hareket etmek hepimizin görevi” dedi.

Toroslar Belediye Meclisi’nin Mart Ayý Toplantýsý, Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz baþkanlýðýnda yapýldý.

Saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý’nýn okunmasýnýn ardýndan baþlayan toplantýda, gündem maddeleri görüþülerek karara baðlandý.

“DEVLETÝMÝZÝN, MÝLLETÝMÝZÝN EL ELE BU SÜRECÝ AÞMA ÇABASI TAKDÝRE ÞAYAN”

Baþkan Yýlmaz, toplantýnýn açýlýþýnda bir konuþma yaparak Kahramanmaraþ merkezli 11 ili vuran deprem felaketinin tüm ülkeyi yasa boðduðunu ve acýsýný 7’den 77’e herkesin yüreðinde hissettiðini söyledi.

Depremin ardýndan tüm vatandaþlarýn tarihi bir kenetlenme gösterdiðini dile getiren Baþkan Yýlmaz;  “Özellikle ayný gün içerisinde üst üste 7’den büyük deprem yaþandý. Çok sayýda kayýplarýmýz var. Yüzyýlýn felaketi. Deprem felaketinde hayatýný kaybeden vatandaþlarýmýza Allah'tan rahmet, yaralýlarýmýza acil þifalar diliyorum. Kaybettiðimiz vatandaþlarýmýzýn yakýnlarýna da baþsaðlýðý dileklerimi iletiyorum. Bu süreçte yaþlýsýndan gencine tüm vatandaþlarýmýzýn büyük dayanýþmasý, devletimizin milletimizin el ele bu süreci aþma çabasý ve yapýlan çalýþmalar hakikatten takdire þayan” diye konuþtu.

Gönüllü vatandaþlarýn da desteðiyle deprem bölgesine gönderdikleri yardýmlardan, ilçede aðýrlanan depremzedelerin barýnmasý ve temel ihtiyaçlarýnýn giderilmesi yönünde yaptýklarý çalýþmalar hakkýnda da bilgiler veren Baþkan Yýlmaz; “Toroslar Belediyesi olarak depremin yaþandýðý 6 Þubat 4.17 saatinden itibaren teyakkuza geçtik. O günden bugüne kadar deprem bölgesindeki çalýþmalara destek veriyoruz. Ekiplerimiz deprem bölgesinde. Ýlk günlerde arama kurtarma çalýþmalarýna katýldýlar. Þuanda da enkaz kaldýrma çalýþmalarý yapýyorlar. Bu süreçte imkanlarýmýz ölçüsünde yaptýðýmýz yardýmlarýn yaný sýra vatandaþlarýmýzdan gelen yardýmlarý bölgeye ulaþtýrdýk. Deprem bölgesinden ilçemize gelen depremzede vatandaþlarýmýzýn baþta barýnma olmak üzere temel ihtiyaçlarýnýn karþýlanmasý noktasýnda çalýþma yaptýk. Hem meclis üyelerimiz hem personelimiz fedakarca çalýþtýlar. Yunus Emre Kültür Merkezimizde Acil Destek Merkezi oluþturduk. Bir hafta burada uyuyan çalýþma arkadaþlarýmýz var. Tarihi bir çaba ve çalýþma gösterdiler. Kendilerine teþekkür ediyoruz. Biz bugün için varýz ve bu þekilde çalýþmaya devam edeceðiz. Ýnþallah bu süreci yaralarý sararak, eksiklerimizi tamamlayarak ve deðiþen dinamiklere uygun uygulamalar yaparak aþacaðýz” ifadelerini kullandý.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Belediye Meclisi Çalýþma Yönetmeliðinin 21. maddesi hükümlerine göre, 2023 yýlý için ihtisas komisyonlarýnýn kurulmasý, üye sayýlarýnýn 5 ve görev sürelerinin 1 yýl olarak belirlenmesi oy birliðiyle kabul edildi.

Ýmar ve Þehircilik Müdürlüðü’nden gelen gündem maddelerinin de komisyon raporlarý doðrultusunda görüþülerek oy birliðiyle kabul edildiði toplantýda, Nisan ayýnda yapýlacak olan meclis toplantý günü, 3 Nisan Pazartesi saat 14.00 olarak belirlendi.

 “ÝMAR GRUBUMUZ DEPREMDEN ÖNCE ZEMÝN ETÜDÜ ÝLE ÝLGÝLÝ ÇALIÞMA BAÞLATMIÞTI. BU NEREDEN ÇIKTI DÝYENLER OLDU"

Toplantýnýn dilek ve temenniler bölümünde de deprem öncesinde alýnmasý gereken tedbirler ve uygulamalar hakkýnda da bilgiler veren Baþkan Yýlmaz; “3 ay sonra bunu unutup baþka bir þey konuþmamalýyýz. Türkiye’nin deprem haritasýný da kurumlarýmýza koymamýz gerekiyor. Deprem bizim gerçeðimiz. Bu kuþak Alpler’den baþlýyor, Himayalar’a kadar gidiyor. Bu kuþak içerisindeki ayný aktif bölge bizim bölgemiz. Buna uygun hareket etmek hepimizin görevi. Kolay bir süreç deðil. Toplumun da bunu anlamasý, algýlamasý ve buna görev davranmasý lazým. Mevcut konut stok durumunun tespiti; hangi binalar saðlam, hangileri deðil ve hangisinde neler yapýlmasý gerekiyor. Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Ýl Müdürlüðümüz bununla ilgili gerekli çalýþmalarý yapýyor. Öncelikle okullarda ve vatandaþlarýmýzýn toplu kullandýðý alanlar ilgili çalýþmalar gerçekleþtiriliyor. Biz de talepler doðrultusunda çalýþmalar yapýyoruz. Binlerce vatandaþýmýz evini, kasabasýný, köyünü, ilçesini terk etmek mecburiyetinde kaldý. Ciddi bir konut ihtiyacý var. Depremin ardýndan konutlarýn durumunu tespit ederken, bir taraftan da depreme uygun hýzlý konut üretiminin saðlanmasý gerekiyor.  Ýmar grubumuz, birkaç ay önce zemin etüdü ile ilgili uygulama baþlattý. O zaman deprem yoktu. Sizlerden de arayanlar ve talepte bulunanlar oldu. Ortalýk ayaða kalktý. Bu nereden çýktý dendi. Mevzuatta da var olan bir durum. Nereden çýktýðýný, niye var olduðunu yaþayarak, görerek acý bir þekilde tecrübe etmiþ olduk. Bunun daha fazlasýný yapmak zorundayýz. Ve bu konularýn siyaseten taraflar tarafýndan birbirine karþý kullanýlmamasý gerekiyor. Bir toplantý gündemi oluþturdum. Bir çalýþma yapýyoruz ve bu çalýþmalarý hep beraber deðerlendireceðiz” þeklinde konuþtu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA