KARADUVAR SAKİNLERİ DENİZE NAZIR BİR PARK VE YEŞİL ALANA KAVUŞUYOR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
KARADUVAR SAKİNLERİ DENİZE NAZIR BİR PARK VE YEŞİL ALANA KAVUŞUYOR

 

KARADUVAR SAKİNLERİ DENİZE NAZIR BİR PARK VE YEŞİL ALANA KAVUŞUYOR

Sahil kenarında aralıksız devam eden ikinci etap yenileme çalışmasında sona yaklaşıldı

Başkan Gültak; toplamda 18 dönüm genişliğe sahip alan üzerinde bin metrekare genişliğinde bir meydana sahip, 4 bin metrekare uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet yolu ile birlikte vatandaşlar için sahile giriş alanı, kamelyalar ve bankların yerleştirildiği “Karaduvar Sahili 2’nci Etap Park” projesi çalışmasını yerinde inceledi.

Akdeniz Belediyesi’nin; “Geleneksel Balık Festivali” sayesinde adını artık tüm Türkiye’nin bildiği Karaduvar Mahallesi sahilinde başlattığı yenileme çalışmasının 2’nci etabında artık sona yaklaşıldı. Bölgede, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı kapsamlı çalışmalarda zemin yenilendi. Yaklaşık 18 dönüm alan üzerinde alana sahip bölgede, bin metrekare genişliğinde meydan, 4 bin metrekare uzunluğunda yürüyüş yolu ile birlikte sahile giriş alanı yapıldı. Deniz kenarında piknik yapmak isteyen vatandaşlar için, sahile kamelya ve banklar da yerleştirildi. Lodosla denizden gelen dalgaların sahil bandına yapılan park ve donatılar ile ev ve araçlara zarar vermemesi amacıyla da sahil boyuna daha önce iş makineleriyle kayalar yerleştirilmişti.

Başkan Gültak; “Karaduvar sahili yeniden hayat buldu”

Sahilde artık sona yaklaşılan çalışmaları inceleyip Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan’dan bilgi alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, çalışmalar bittiğinde Karaduvar sakinlerinin 21 dönümü aşan bir yeşil alana sahip olacaklarını vurguladı. Başkan Gültak; “Bir tarafımızda deniz, diğer tarafımızda parkımız var. Ayrıca yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve piknik alanları mevcut. Daha önce atıl bir yerdi. Fakat biz Milli Emlak’tan kiraladıktan sonra yeniden hayat buldu. Adnan Menderes Bulvarı’na alternatif bir yer oldu. Sadece Karaduvarlıların değil, tüm Mersinlilerin gelip dinlenebilecekleri, çocuklarıyla eğlenip denizin keyfini sürebilecekleri, balık avlayıp, piknik yapabilecekleri bir alanı Akdeniz’e kazandırdık. Mersine ve Mersinlilere hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Muhtar Altan; “Sahile sıfır, harika bir alan kazandık”

Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan da konuşmasında, geçmişte atıl bir durumda olan alanı yeniden kazanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Altan; “Sahile sıfır, harika bir alan kazanmış olduk. Gerçekten çok güzel bir alan oldu. Vatandaşlarımızın gönüllerince kullanabileceği, içinde yürüyüş ve dinlenme yerleri olan yeni bir park ve yeşil alana kavuştuk. Benim de hayalimdi; çalışmalar biter bitmez evimden çaydanlığımı alıp çocuklarımla birlikte buraya geleceğim. Herkesi de davet ediyorum. Mahallem adına Sayın Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA