CHP’Lİ KIŞ: “KREŞ FİYATLARI ASGARİ ÜCRETİ GEÇTİ KADINLAR İŞ BIRAKIYOR” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
CHP’Lİ KIŞ: “KREŞ FİYATLARI ASGARİ ÜCRETİ GEÇTİ KADINLAR İŞ BIRAKIYOR”

 

CHP’Lİ KIŞ: “KREŞ FİYATLARI ASGARİ ÜCRETİ GEÇTİ KADINLAR İŞ BIRAKIYOR”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan KIŞ, ekonomik krizle beraber artan kreş fiyatlarını TBMM gündemine taşıdı. CHP’li Kış, asgari ücreti geçen kreş fiyatları sebebiyle çalışan annelerin bu ücreti ödeyemediği için iş bırakmak zorunda kaldıklarına dikkat çekti.

Mersin Milletvekili Kış, kadınların iş hayatında ki istihdamının artırılması için çalışma yapılması gerekirken, hayat pahalılığı, her gün gelen zamlar, toplumun tüm kesimlerini etkilerken en fazla kadınların etkilendiğini vurguladı.

Ülkenin her yerinde nitelikli, güvenilir, ucuz kreş ve çocuk bakımevi olması gerekirken, birçok işyerinde kadınların mağdur olduğuna dikkat çeken Kış, özel kreşler bir yana resmi kurumlara bağlı kreşlerin fiyatlarının bile oldukça yüksek olduğuna vurgu yaptı.

Avrupa ülkelerinde kadınların iş hayatına katılımının desteklenmesi amacıyla kreş ve çocuk bakım hizmetlerine yönelik çeşitli teşvikler ve destekler sunulduğunu hatırlatan Kış, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na çağrı yaparak Türkiye’de de bu uygulamaların örnek alınması gerektiğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na yazılı soru önergesi veren CHP’li Kış, Bakan’a şu soruları yöneltti:

Genel seçimler sonrası, ülkemizde giderek derinleşen ekonomik krizden en fazla etkilenen kadınlarımız, kreşlerdeki ücret artışları sebebiyle iş bırakmak ve evde çocuklarına bakmak durumunda kalmaktadırlar. Asgari ücretin üzerine çıkan kreş fiyatlarına ilişkin Bakanlık olarak bir inceleme başlatmayı düşünüyor musunuz? Kreş fiyatlarının makul düzeyde tutulmasını sağlamak için almayı düşündüğünüz önlemler nelerdir?

Son 5 yıl içerisinde Türkiye genelinde kreş fiyatlarında ki artış oranları nedir? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu konuda yaptığı bir araştırma var mıdır?

Yüksek kreş maliyetleri sebebiyle, kadınların iş hayatına katılımı zorlaşmakta iken çalışan kadın sayısında büyük düşüş yaşandığı uyarısı yapılmaktadır. Kadınların iş hayatına katılımını artırmak üzere Bakanlığınızın yaptığı projeler var mıdır?

Avrupa ülkelerinde kadınların iş hayatına katılımını desteklemek amacıyla kreş ve çocuk bakım hizmetlerine yönelik çeşitli teşvikler ve destekler sunulmakta iken Bakanlık olarak bu tür uygulamaları Türkiye’de de hayata geçirme planınız var mıdır?



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA