MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ’NDEN ÜRETÝCÝYE TÖRENLE TARIMSAL DESTEKLER | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAÞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOÐAZI ÇEVRE FESTÝVALÝ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMÝZÝ KURTARMAK ÝSTÝYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBÝLÝR BÝR GELECEÐE GEÇÝÞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ÞEHITOÐLU, KýZ KARDEÞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý 
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ’NDEN ÜRETÝCÝYE TÖRENLE TARIMSAL DESTEKLER

 

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ’NDEN ÜRETÝCÝYE TÖRENLE TARIMSAL DESTEKLER

“MERSÝN’ÝN YENÝ BÝR SU KAYNAÐINA ÝHTÝYACI VAR: PAMUKLUK BARAJI”

Baþkan Vahap Seçer, Büyükþehir Belediyesi’nin üretime ve üreticiye desteklerinden biri olan Tarýmsal Ürün Daðýtým Töreni’ne katýldý.

Mersin’in ihtiyacý olan suyu karþýlayabilecek bir barajýn olduðunu hatýrlatan Baþkan Seçer, Pamukluk Barajý’na yapýlacak isale hattý ve arýtma tesisi ile birçok sorunun halledilebileceðinin altýný çizdi.

4 yýl boyunca üreticiye yem, sulama borusu, küçükbaþ hayvan gibi birçok destek verdiklerini belirten Seçer, “Bu daðýtýmlarda adaletli olduðumuzdan eminim, hiçbir endiþem yok” dedi.

Tarýmýn ekonomik getirisinin yaný sýra sosyal bir yönünün de olduðuna deðinen Baþkan Seçer, tarýmýn olmamasýnýn iþsiz insan sayýsýnýn artmasýna neden olacaðýný söyledi. Seçer, “Ben üreticiyi anlayabilirim. Göreve geldiðimiz günden bu yana tarým bizim için öncelikli. Sadece bizim yönetim anlayýþýmýzdan kaynaklý tarýma destek veriyoruz” diye konuþtu.

Tarsus'tan Mersin merkeze, Anamur'dan Çamlýyayla’ya kadar yol çalýþmalarýnýn sürdüðünü söyleyen Baþkan Seçer, “Üreticinin ürettiði ürünü pazara getirebilmesi için iyi bir yol lazým. Yoksa ürettiði kiraz, domates pazara girene kadar komposto, salça olur. Hiç merak etmeyin üreticinin derdini bilen bir baþkanýnýz var” dedi.

Kendisinin CHP’li bir belediye baþkaný olduðunu ancak hiçbir zaman parti ayrýmý gözetmediðinin altýný çizen Seçer, “Ben bu memlekete adalet daðýtmak için, haksýzlýðý hukuksuzluðu ortadan kaldýrmak için belediye baþkaný oldum. CHP’nin adayý Vahap Seçer’se mindere çýkar ve 5 yýllýk sürede yaptýðý iþlerden dolayý da mindere çekinmeden çýkar” ifadelerini kullandý.

Üretime ve üreticiye verdiði desteklerle Türkiye’ye örnek olan Mersin Büyükþehir Belediyesi, her geçen gün artan maliyetler nedeniyle üretemez hale gelen üreticiye destek vermeye ve Mersin’de tarýmsal kalkýnmanýn önünü açmaya devam ediyor. Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan Mersin’in merkezden kýrsala çeþitli bölgelerinde gerçekleþtirilen Tarýmsal Ürün Daðýtým Töreni’nin yeni adresi Akdeniz ilçesi oldu.  Baþkan Seçer’in katýlýmý ile Yakaköy Canlý Hayvan Ticaret Merkezi’nde “Sulama Borusu, Makine - Ekipman ile Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi Kapsamýnda Küçükbaþ Hayvan ve Yem Daðýtým Töreni” düzenledi.

Daðýtým Töreni kapsamýnda, Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan Akdeniz, Çamlýyayla, Mezitli, Tarsus, Toroslar ve Yeniþehir ilçelerindeki 34 üreticiye 850 küçükbaþ hayvan,136 ton yem, sulama kooperatiflerine 13 bin 638 metre çelik sulama borusu desteði ile 1 adet Üzüm Sýkma Makinesi ve 1 adet Ceviz Soyma Makinesi teslim edildi.

Törene Baþkan Vahap Seçer’in yaný sýra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Gülcan Kýþ, Talat Dinçer, Hasan Ufuk Çakýr, Mezitli Ýlçe Baþkaný Ahmet Serkan Tuncer, Akdeniz Ýlçe Baþkaný Semih Palamut, Büyükþehir Belediyesi bürokratlarý, kooperatif, birlik ve oda temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler katýldý.

“Barajlarda muazzam bir buharlaþma var”

Sýcak havalar dolayýsýyla yaþanan su sýkýntýsýna deðinerek konuþmasýna baþlayan Baþkan Seçer, “Hava çok sýcak ve barajlarda muazzam bir buharlaþma var. Geçtiðimiz kýþ ayý da çok kurak geçti. Arzu ettiðimiz karlar Toroslar’ýn tepelerine yaðmadý. Toroslar’ýn tepelerine kar yaðmazsa yazýn iþimiz sýkýntý, bunu da biliyorduk” dedi.

“Mersin’in yeni bir su kaynaðýna ihtiyacý var: Pamukluk Barajý”

Mersin’in ihtiyacý olan suyu karþýlayabilecek bir barajýn olduðunu hatýrlatan Baþkan Seçer, Pamukluk Barajý’na yapýlacak isale hattý ve arýtma tesisi ile birçok sorunun halledilebileceðinin altýný çizerek, “Mersin’in yeni bir su kaynaðýna ihtiyacý var. Bu kaynak da Pamukluk Barajý. Þu anda barajda su var. Bizim emniyet supabýmýz niteliðinde bir depo görevi görüyor. Biz Berdan Barajý’ndan suyu ise elektrik enerjisiyle basýyoruz. MESKÝ’nin elektrik faturasý yýlda 1 milyar TL’nin üzerinde. Ancak Pamukluk Barajý’na bir isale hattý ve bir içme suyu arýtma tesisi yaptýðýmýz noktada artýk Mersin’e suyu cazibe yoluyla alacaðýz. Yani elektrik enerjisi harcamayacaðýz. Faturalarýnýz daha ucuz su bedeli ile gelecek” ifadelerini kullandý.

“Çevre Bakaný, finansman kaynaðý konusunda bize katký sunacaðýný söyledi”

Pamukluk Barajý için önceki dönemlerde Devlet Su Ýþleri (DSÝ) ile bir protokol yapýldýðýný ancak DSÝ tarafýndan þu ana kadar herhangi bir çalýþma yapýlmadýðýný söyleyen Baþkan Seçer, “Bunu siyaset meselesi ya da bir polemik meselesi yapmayalým. DSÝ bir hazýrlýk içerisinde. ‘Biz o protokolü unutalým, isale hattýný yapalým, MESKÝ de arýtma tesisini yapsýn’ diyor. Biz de þu anda herhangi bir finansman imkânýmýz olmadýðý halde; özellikle Avrupa Birliði fonlarý ve diðer yabancý fonlardan Ýller Bankasý aracýlýðýyla faydalanma umuduyla bunu kabul ediyoruz ve bunun yapýmý için zaten proje çalýþmalarýmýz baþladý” dedi.

MESKÝ’nin bu konuda çalýþmalara baþladýðýný kaydeden Baþkan Seçer, kendisinin de ilgili bakanlýkla görüþtüðünü belirterek, “MESKÝ uluslararasý kredi kuruluþlarý ile görüþüp kredi temin etme peþinde. Geçtiðimiz günlerde de ben Sayýn Çevre Bakaný’ný ziyaret ettim. Biliyorsunuz Ýller Bankasý Çevre Bakanlýðý’na baðlý. Sayýn Özhaseki’ye þu anda size anlattýðýmý anlattým. Ýþi bilen, eski bir belediye baþkaný olma hüviyeti ile ayný lisaný konuþtuðumuz için beni anladý ve Ýller Bankasý finansman kaynaklarýný Mersin’de, Pamukluk Barajý’nda arýtma tesisi yapmak üzere faydalanmak için çalýþma yapacaðýný ve bize katký sunacaðýný söyledi. Umut ediyorum kýsa bir süre sonra bu gerçekleþir, finansmaný buluruz ve DSÝ isale hattýný, MESKÝ de içme suyu arýtma tesisini yapar. Belki de gelecek 100 yýlýn projesini Mersin’e kazandýrmýþ oluruz” þeklinde konuþtu.

“Vatandaþlarýmýzýn suyu heba etmemelerini istiyoruz”

Baþkan Seçer, suyun içme suyu olarak önemli olmasýnýn yaný sýra tarýmsal üretim ve hayvancýlýk için de hayati önem arz ettiðine deðinerek, vatandaþlarý su kullanýmý konusunda uyardý. Seçer, “Bir damla suyun önemi var. Vatandaþlarýmýn suyu heba etmemelerini istiyorum. Gereksiz yere, bahçe sulamak için MESKÝ’nin suyunu kullanmasýnlar. MESKÝ’nin görevi öncelikli olarak köy yerinde vatandaþlarýn temiz içme suyunu karþýlamaktýr, sulama suyunun temini deðildir” dedi.

“Daðýtýmlarda adaletli olduðumuzdan eminim, hiçbir endiþem yok”

2023 yýlý içerisinde toplam 100 km sulama borusu desteði vereceklerini ve þimdiye kadar bunun 52 km’sini üreticiye teslim ettiklerini söyleyen Baþkan Seçer, “Bu yýlla beraber 262 km’ye eriþmiþ olacaðýz. Verimli, kaliteli, pazar deðeri yüksek ürünler üretmek için su önemli. Bizim de üreticimize katkýmýz olsun istiyoruz. Bunu da proje kapsamýnda kooperatifler eliyle yapýyoruz. 4 yýllýk görev sürem boyunca daðýttýðýmýz hayvan, alet-ekipman, su borusu ile ilgili belediye baþkaný olarak yetkili daire baþkanýna telefonu kaldýrýp ‘Þu adama, þu birliðe, þu köye, þu vatandaþa, 500 metre boru verin, 25 tane hayvan verin’ gibi bir talimatým asla olmamýþtýr. Ama þunu da söylemiþimdir; ‘Eðer ki adaletten saparsanýz, bana söz getirirseniz iki elim yakanýzdadýr’. Bu daðýtýmlarda adaletli olduðumuzdan eminim, hiçbir endiþem yok” dedi.

“Tarýmsal üretim bizim Mersin’deki huzurumuz demektir”

Gýdanýn ve dolayýsýyla tarýmsal üretimin öneminin her geçen gün arttýðýný ifade eden Baþkan Seçer, “Gýda olmasa yaþayamayýz. Türkiye’de tarým hep önemliydi çünkü topraklarý verimli, çünkü toplum tarým toplumu, çiftçi toplumu. Mersin de böyle. Mersin dediðinde kýl keçisi, portakal, sera, sebze akla gelir. Tartýda aðýr olup pahada hafif gibi görünen bu üretim, Mersin’deki huzurumuz demektir” diye konuþtu.

“Tarým bizim için öncelikli”

Tarýmýn ekonomik getirisinin yaný sýra sosyal bir yönünün de olduðuna deðinen Baþkan Seçer, tarýmýn olmamasýnýn iþsiz insan sayýsýnýn artmasýna neden olacaðýný söyledi. Tarýmý aileden öðrendiðini ifade eden Seçer, “Ben tarýmcý bir belediye baþkanýyým. Sayýn Vekilimin söylediði gibi sonradan olma deðil, anadan doðma çiftçi bir adamým. Topraðý, kültivatörü, su motorunu biliyoruz, üzümü de, portakalý da, keçiyi de, koyunu da biliyoruz. Burada iþler güzel. Çünkü üreticiyle ayný dili konuþabiliriz. Ben üreticiyi anlayabilirim. Göreve geldiðimiz günden bu yana tarým bizim için öncelikli. Sadece bizim yönetim anlayýþýmýzdan kaynaklý tarýma destek veriyoruz. Ya da fide-fidan, alet ekipman, koyun-keçi ya da yem daðýtýmý aklýnýza ne gelirse yaptýðýmýzýn her biri görev deðil, destektir” dedi.

“Alýn teri döken, dediðiniz zaman akan sularýn durduðu bir akla sahibim”

Her yýl imkanlarý dahilinde tarýma yeterli bütçe ayýrmaya gayret ettiklerini belirten Baþkan Seçer, “Gönül isterdi ki bütçelerimiz tarýma daha fazla destek ayýrmaya uygun olsun. Emin olun birçok alana bonkör davranýyorum. Ýhtiyaç sahibine, çocuða, kadýna, öðrenciye, gence benim bakýþ açým farklý. Yaþantýmda, alýn teri döken, çalýþan dediðiniz zaman akan sularýn durduðu bir akla sahibim. Emek karþýlýksýz kalmamalý. Çiftçinin alýn terinin karþýlýðý olmalý, çiftçi desteklenmeli, üretmeli. Bölgenin ihtiyacý olduðu çeþitlere öncelik vererek, daha yeni çeþitlere; avokado gibi pasiflora gibi tropikal meyvelerinin Anamur bölgesinde özellikle sahil ilçelerimizde daha fazla üretilmesini saðlamaya çalýþýyoruz” ifadelerine yer verdi.

Fide-fidan ve alet ekipman desteklerinin çiftçi için ne kadar önemli olduðunu bildiklerini sözlerine ekleyen Baþkan Seçer, göreve gelir gelmez sosyal projelere aðýrlýk vererek iþe baþladýklarýný söyledi. En önemli sosyal projelerinden biri olan Mahalle Mutfaklarý’nda ihtiyacý olan vatandaþýn 6 TL’ye yemek yiyebildiðini söyleyen Baþkan Seçer, çiftçinin sabah çorbasýna kadar düþündüklerini kaydetti.

“Üreticinin derdini bilen bir baþkanýnýz var”

Tarsus'tan Mersin merkeze, Anamur'dan Çamlýyayla’ya kadar yol çalýþmalarýnýn sürdüðünü söyleyen Baþkan Seçer, “Biz öyle zaman gelir ki Mersin’i þantiye haline çeviririz. Aradan 1-2 yýl geçti ve Mersin ilk iki yýlýmýzdan sonra þu anda þantiye gibi. Büyükþehir Belediyesi’ne ait tüm yollarýmýz Mersinlimizin hak ettiði þekilde inþa ediliyor. Özellikle köy yollarý çok önemli. Üreticinin ürettiði ürünü pazara getirebilmesi için iyi bir yol lazým. Yoksa ürettiði kiraz, domates pazara girene kadar komposto, salça olur. Hiç merak etmeyin üreticinin derdini bilen bir baþkanýnýz var” dedi. Seçer, atalýk tohum destekleri, seracýlara verilen destekler, fide-fidan destekleri, arýcýlara ve hayvancýlýkla uðraþan diðer üreticilere verilen destekler baþta olmak üzere Tarýmsal Hizmetler Dairesi’nin önemli projeler yaptýðýný kaydetti.

“Türkiye'de model olabilecek bir proje”

Hayvan daðýtýmýnýn Türkiye’nin en deðerli projelerinden biri olduðunu söyleyen Seçer, bu projeyi Veteriner Hekimler Odasý, Tarým Ýl Müdürlüðü, Mersin Damýzlýk Koyun Keçi Yetiþtiricileri Birliði ile birlikte yürüttüklerini belirterek, “Elbette bunun finansmanýný Büyükþehir Belediyesi saðlýyor. Ama proje ortaklarýmýzla beraber en iyisini yapmaya çalýþýyoruz” dedi. Her yýl 60 aileye 1500 hayvan verdiklerini aktaran Seçer, bunlarý da bölgenin uygunluðuna göre daðýttýklarýný söyledi.

Bugüne kadar 4 bin 500 hayvan daðýtýmý yaptýklarýný belirten Seçer, “Bu yýl da 60 üreticiye 1500 hayvan daha vereceðiz ve 6 bin hayvan daðýtmýþ olacaðýz. Hayvanlarýmýz da yavruluyor, yavruladýkça bize iade ediliyor. Biz bunlarý emanet veriyoruz üreticilerimize. Onlar bize emanet edecek, biz yeni üreticilere vereceðiz. Bu çark böyle dönecek. Beþ yýl sonra artýk hayvana para vermeyeceðiz. Bu yýl 1500 hayvanýn 1200’ünü çiftliklerden aldýk, sadece 300 hayvaný bedelini ödeyerek aldýk. Yemi bizden, ilacý bizden, veteriner hizmetleri sað olsun odamýzdan. Hayvan seçiminde de birliðin katkýsý var. Bunlarý hep beraber yapýyoruz. Türkiye'de model olabilecek bir proje olarak görüyorum” ifadelerini kullandý. 

Þu ana kadar projeden 240 ailenin faydalandýðýný ve bunlardan 121’inin kadýn olduðunu vurgulayan Seçer, “Kadýnlar hep olsun, giriþken olsun, hakkýný arasýn, üretimde olsun. Çünkü onlar çalýþýyorlar” diye konuþtu. Bu yýlla beraberde toplam bin ton civarýnda yem de daðýtýlmýþ olacaðýna dikkat çeken Seçer, gerçekleþtirilen tören kapsamýnda da 34 yetiþtiriciye 850 küçükbaþ hayvan ve 136 ton da yem verdiklerini söyledi.

“Vahap Seçer, 5 yýllýk sürede yaptýðý iþlerden dolayý mindere çekinmeden çýkar”

Kendisinin CHP’li bir belediye baþkaný olduðunu ancak hiçbir zaman parti ayrýmý gözetmediðinin altýný çizen Seçer, “Ben bu memlekete adalet daðýtmak için, haksýzlýðý hukuksuzluðu ortadan kaldýrmak için belediye baþkaný oldum. Dört yýlý geçti. Görev yaptýðým süre içerisinde, beni geceleri uykusuz býrakan, ateþe saran bir günahým olmadý. Allah çocuklarýma, babalarýnýn haram kuruþunu yemesini nasip etmesin. Bizim görev yaptýðýmýz makamlar koltuklar çok zor koltuklardýr. Vebali, sorumluluðu büyüktür. Ýlk 5 yýl bittikten sonra CHP’nin adayý Vahap Seçer’se mindere çýkar ve 5 yýllýk sürede yaptýðý iþlerden dolayý da mindere çekinmeden çýkar. Çünkü bu 5 yýllýk sürede elbette ki biliyoruz, iþini iyi yaparsan halkýn karþýsýna baþýn dik çýkarsýn, baþýný kimseye eðemez. Ama görevini iyi yapamazsan, halkýn karþýsýna çýkmaktan hatta aday olmaktan korkarsýn. Aday olsan bile vatandaþ senin hesabýný sandýkta görür, seni getirdiði gibi götürür” dedi ve gelecek dönemde de Mersin Büyükþehir Belediye Baþkanýnýn CHP’li olarak kalacaðýný belirtti.

“Hayat pahalýlýðý o kadar had safhadaki, dar gelirlilerin bu iþin altýndan kalkmasý mümkün deðil”

Konuþmasýnýn sonunda yaþanýlan ekonomik krizin vatandaþa yansýmasý hakkýnda görüþlerini paylaþan Seçer, “Zaman, zor zaman” dedi. Bu durumun belediye içinde geçerli olduðuna dikkat çeken Baþkan Seçer þunlarý kaydetti: “Vatandaþýmýz için de zor zaman. Hele üreticimiz için çok zor zaman. Uygulamalarý görüyorum, zamlarý, vergi yükünü eleþtiriyorum. Çift araç vergisi MTV ödüyorsunuz. KDV, ÖTV, her þey arttý. Bu da maliyetlere yansýdý. Bu belediyeye de sýkýntý yarattý. 10 liraya aldýðýmýz yol 12 liraya, 10 liraya aldýðýmýz boru 13 liraya, 5 liraya aldýðýmýz hayvan 6 liraya çýktý. Çalýþanlarýmýzýn maaþý için hiçbir þey söylemek istemiyorum. ‘Bize þu kadar maliyet yansýttý’ demek onlara yapýlacak en büyük haksýzlýk, günah olur. Dün personelin yeni ücret rejimi ile ilgili bir toplantýda ‘Ne kadar verirsek verelim yine az’ dedim. Hayat pahalýlýðý o kadar had safhadaki dar gelirlilerin bu iþin altýndan kalkmasý mümkün deðil. Ekonomi bu durumda. Ben Belediye Baþkanýnýz olarak mevcut kaynaklarýmý, tarýmdan, ihtiyaç sahibi insanlarýmýza, bütün sosyal sýnýflara kadar, imkânlarým dâhilinde sonuna kadar kullanacaðým. Görev sürem boyunca ‘Bu ekonomik kriz süresi içerisinde vatandaþlarýma nasýl yardýmcý olabilirim, nasýl katký yapabilirim?’ bunun bilinci ile bunun çalýþmasý ile imkânlarýmý sonuna kadar kullanacaðým. Emin olun her zaman olduðu gibi bundan sonra da sizlerin yanýnda olacaðým.”

Kýþ: “Çiftçilerimiz yeterli desteði alamadýðý için köylerini boþaltmak durumunda kalýyor”

Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin çiftçiye, üreticiye tarýma verdiði desteklerle birlikte adýndan söz ettirdiðini belirten Mersin Milletvekili Gülcan Kýþ, “Köylerimizi genç, dinamik ve üreten insanlar terk etmek durumunda kalýyor. Dünya genelinde tarýmsal faaliyetlerin desteklenmesi gerekiyor. Çiftçilerimiz yeterli desteði alamadýðý için köylerini boþaltmak durumunda kalýyor” dedi. Köylülerin üretimi devam ettirecek desteklere ihtiyaç duyduklarýný anlatan Kýþ, “Çiftçilerimiz alýn terinin karþýlýðýný almalý. Çiftçi, üretici ve köylü desteklenmeli. Mersin Büyükþehir Belediyesi tam da bunu yapýyor. Çiftçimizin uygun koþullarda üretim yapmasý ve ürettiðini satabilmesi için birçok projeler yapýyor ve çok önemli desteklerde bulunuyor” dedi. ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi ile birlikte gençlere, kadýnlara ve üreticilere Büyükþehir Belediyesi’nin umut olduðunu söyleyen Kýþ, “2024 yerel seçimlerinde Baþkan’ýmýz tüm Mersin’in desteðini alacak ve daha birçok önemli projeye imza atamaya devam edecek” dedi.

Dinçer: “Baþkan’ýmýzýn her yerde bir dokunuþu var”

Genel seçimler sürecinde Mersin’de gezmedik yer býrakmadýklarýný ifade eden CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, zamlarla birlikte üreticilerin zor günler yaþadýðýný kaydetti. Dinçer, “Üretim durduðu takdirde her þey biter. Yaptýðý iþlerle birlikte Büyükþehir Belediyesi’nin sorumluluk alaný dýþýnda bile çok çalýþtýðýný görebilirsiniz. Mersin sevdalýsý olan Baþkan’ýmýzýn her yerde bir dokunuþu var. Baþkan’ýmýz üreticilerin halinden anlýyor ve ekipman desteði saðlýyor. Mersin’de hizmetlerimizi en ücra köþelere kadar ulaþtýrmaya devam edeceðiz” diye konuþtu.

Çakýr: “Tüm Mersin adýna Baþkan’ýmýz Vahap Seçer’e þükranlarýmý sunuyorum”

Ziraat Mühendisi olmasý sebebiyle toprakla iç içe olmasýndan dolayý üreticileri en iyi anlayacak kiþilerden birinin Baþkan Vahap Seçer olduðunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakýr, “Azimli ve kararlý çalýþmalarýndan dolayý tüm Mersin adýna Baþkan’ýmýz Vahap Seçer’e þükranlarýmý sunuyorum. Bu hizmetlerin devamlý olmasý ve Mersin’i kalkýndýrmasý, memleketin buhranlý zamanlarýnda bizi anlamasý, çiftçinin ve üreticinin yanýnda olmasý Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz sayesinde oldu” dedi.

Tarým arazisine verdiði desteklerle Tarsus ilçesinde üretimin devam ettiðini vurgulayan Tarsus Ýlçesi Cinköy Mahallesi Muhtarý Ýsmail Kývrak, “Baþkan’ýmýzýn Tarsuslu olmasýndan ve Büyükþehir’de hizmet vermesinden dolayý gururluyuz. Köyümüze sulama borusu desteði verildi. Tarým arazilerinde bütün yollarýmýz mucurlandý. Köyümüzdeki kadýnlarýmýz da üretim yapsýn diye pekmez makinesi desteði saðladýk. Bu destekler sayesinde üretim yapmaya devam edeceðiz” dedi.

Üretim dendiðinde yaptýðý çalýþmalarla akla gelen ilk isimlerden birinin Vahap Seçer olduðunu ve ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi’nden faydalanan Toroslar ilçesinde yaþayan üreticilerden Ali Zengin, “Biz insanlar üretimden vazgeçmemeliyiz. Emek veren ve sürekli üretmek isteyen üreticilerden isteðim, yetiþemediði yerlerde Büyükþehir Belediyesi’nden destek alsýnlar. Büyükþehir Belediyesi’nin bizi her konuda desteklemesi beni çok mutlu ediyor” diye konuþtu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2025 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA