“MERSİN TURİZM KONUSUNDA DESTEKLENMELİ” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
“MERSİN TURİZM KONUSUNDA DESTEKLENMELİ”

 

“MERSİN TURİZM KONUSUNDA DESTEKLENMELİ”

Kültür ve Turizm Bakanı Mersin’i unuttu, Milletvekili Gülcan Kış tepki gösterdi

MERSİN TURİZM KONUSUNDA DESTEKLENMELİ”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Kültür ve Turizm Bakanlığının  bütçesi görüşmelerinde yaptığı konuşmada bakanlığın 2024 projelerinde bir kere bile Mersin adının geçmemesine tepki gösterdi. Mersin’in hem doğal güzellikleriyle hem tarihi ve kültürel derinliğiyle önemli bir turizm potansiyeli taşıdığına değinen Kış, “Fakat bugüne kadar turizm konusunda hak ettiği ilgiliyi görememiştir. Yatırımları cezbedecek özel teşvik paketleriyle Mersin desteklenmelidir. Yeni yatırımların yapılmasına öncülük edilmelidir” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığının 2024 bütçesi görüşmelerine katıldı.

“ÖZEL TEŞVİK PAKETLERİ UYGULANMALI”

Kültür ve Turizm Mehmet Nuri Ersoy’un komisyonda yaptığı sunumda Mersin’in yer almadığına dikkat çeken Gülcan Kış, “Konuşmanızın tek bir yerinde bile Mersin'e yer vermediniz. Köklü tarihiyle, kültür ve turizm potansiyeliyle ülkemizin önemli turizm kentlerinden biridir Mersin. Her tür medeniyetlerden izler taşır. Her şeyden önce Mersin tüm semavi dinlerin yaşadığı bir kültür mozaiğidir, çok geniş kültürel bir mirasa sahiptir. Birlikte yaşama kültürünün sembolü olan Mersin Şehir Mezarlığı Türkiye'de ilk ve tek olmakla beraber 3 semavi dinin inananları bu mezarlıkta yan yana defnedilmişlerdir. Bu bağlamda, kentimizde pek çok yer inanç turizmine meraklı, yerli ve yabancı turistlerin de kesinlikle vazgeçmeyeceği bir şehirdir. Fakat bugüne kadar turizm konusunda hak ettiği ilgili görememiştir. Yatırımları cezbedecek özel teşvik paketleriyle Mersin desteklenmelidir Sayın Bakan. Yeni yatırımların yapılmasına öncülük edilmelidir” dedi.

“GELECEĞE MİRAS PROJESİNDE MERSİN NEDEN YER ALMIYOR?”

Türkiye'nin en fazla arkeolojik envanteri barındıran kentinin de Mersin olduğuna işaret eden Gülcan Kış, “Bu dönem, Türk arkeolojisinin altın çağı olacak dediniz, Geleceğe Miras projesinden bahsettiniz. Mesela, bunun içerisinde Mersin neden yer almıyor? Bünyesinde bulundurduğu antik kentlerin oluşturduğu potansiyelle beraber kültür turizminin devreye girmesiyle Türkiye turizminin gelirlerinde yüksek artışlar sağlanacaktır. ‘Alternatif turizm alanlarına büyük önem veriyor ve ciddi projeler üretiyoruz’ dediniz. Bu projelerin içerisinde Mersin yer alıyor mu, bunu da merak ediyorum. Turizmi on iki aya yayabilmemiz için farklı projelerin geliştirilmesi ve yabancı turistlerin de Mersin'i tercih etmesi yönünde çalışmalar yapılmalıdır. Yine, yıllardır söylüyoruz, bölge turizmine hizmet edecek söz verilip bitirilmeyen yatırımlardan Çukurova Havalimanı bir an evvel bitirilmeli, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesi derhâl tamamlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

“KÜLTÜR VE SANATTA BİLANÇONUZ AĞIR”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığının kültür ve sanat politikalarını da değerlendirdi.

Kış, “Sayın Bakanın sunumuna baktığımızda sanatın, sanatçının yok sayıldığı, emeğin görmezden gelindiği, kültür, sanat ve turizm adına hiçbir vizyonun olmadığını görmekteyiz. Yirmi bir yıllık AKP iktidarı dönemine bir bakıyoruz, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerinin yerle bir olduğunu, kültür ve sanat adına ne kadar kazanım varsa tek tek elden çıkarıldığına şahit oluyoruz. Kısacası, kültürde, sanatta bir çölleşme yaşıyoruz. İnsanların sanata en çok ihtiyacının olduğunu dönemlerde türlü bahanelerle önce sanatı ve sonra da sanatçıyı susturma yoluna gittiniz. Festivalleri yasakladınız, sanatçıların konserlerini iptal etmesini sağladınız, onları koruyan AKP'li belediye başkanlarını istifa ettirdiniz, sanatçıları hapse attınız. Bilançonuz ağır yani Sayın Bakan. Bir tarafta devasa bütçelerle filmler çekiliyor, kimse izlemiyor, devasa bütçelerle faaliyetler yapılıyor ama karşılık bulmuyor; diğer taraftan her türlü yasak ve engellemeye rağmen bu ülkenin sanatçısı, aydını, tiyatrocusu, müzisyeni, oyuncusu kendi çabalarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Sayın Bakan, size düşen görev bu ülke adına üretim yapan her sanatçının hakkına ve hukuka sahip çıkmaktır. Yasalarımızda sanatın ve sanatçının özgürce üretmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır, sosyal ve ekonomik hakları güvence altına alınmalıdır” dedi.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE SANATÇILAR MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI”

Pandemi sürecinde ve sonrasında AKP hükümetinin yasakları nedeniyle birçok oyuncu ve müzisyenin ekonomik zorluklar içinde intiha sürüklendiğini belirten Gülcan Kış, “Bu arada bizler neler yaptık? Ben Mersin Milletvekiliyim, Mersin Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere pandemi döneminde ekonomik açıdan zor durumda kalan sanatçılarımıza destek olduk. Büyükşehir Belediyemiz bu süreçte düzenlediği konserlerle "müzik hiç susmasın" diye yerel müzisyenlerin dinleyiciyle buluşmasını sağladı, onların hem maddi hem de manevi olarak ayakta kalmasına imkân sundu. Pandemi döneminde yapmış olduğu bu destekleri hâlâ devam ettirmektedir” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA