Tekli: 4. Bölgemizi Mersin’e kazandırmanın gururunu yaşıyoruz | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Tekli: 4. Bölgemizi Mersin’e kazandırmanın gururunu yaşıyoruz

 

Tekli: 4. Bölgemizi Mersin’e kazandırmanın gururunu yaşıyoruz

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi 4. Bölge Parsel Tahsis Töreni Mersin Divan Otel’de gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törene Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök,  MTOSB Başkanı Sabri Tekli, MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, MESİAD Başkanı Hasan Engin, MTOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Seyfetullah Işık, Hasan Yıldırım, Mehmet Orgun, Zeynep Şemsi Aysalar, Mehmet Atilla, MTOSB Müteşebbis Heyet Üyesi Alpay Seyhan, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz, MTOSB Bölge Müdür Yardımcıları Pınar Özal Kanık, Hasan Çay ve sanayiciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, 4. Bölge ile ilgili bilgiler vererek, bölgenin Mersin’e kazandırılması noktasında emekleri olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Tekli, “4. Bölge içerisinde yer alan Adalet Bakanlığına ait Cezaevi olarak planlanan 150 dönümlük alan, OSB olarak yaptığımız girişimler ve Adalet Bakanlığı ile görüşmelerimiz neticesinde, 18.02.2019 tarihinde cezaevi  tahsisi  kaldırılarak Maliye ve Hazine adına tescil edilmiştir.

Bu sürecin ardından 05.12.2019 tarihinde yer seçim komisyon toplantısı yapılarak Kültür Varlıklarını Koruma Kurumu dışında tüm kurumların olumlu görüşü alınmış ve 4. Bölge olarak planlanan alanda 1800’lü yıllarda 150 dönümlük belli bir kısmı taş kesim sahası olarak kullanıldığından ilgili alan önce 3. Derece sit alanı olarak ilan edilmiş daha sonra ise tarafımızca yapılan gerekçeli rapor ve görüşmeler neticesinde 10 dönümlük bir kısmın 4. Bölge içerisinde Müze alanı olarak ayrılmasına karar verilerek, bölgenin yer seçimi 16.08.2022 tarihinde kesinleşmiştir.

4. Bölge ilk etapta şu MTOSB’nin katılımcısı olan Şişecam A.Ş.’nin dünyanın en büyük düz cam flat hattı kurulması amacıyla Sn. Cumhurbaşkanımızın izin ve talimatları ile ilgili firmaya tahsis edilmek üzere onaylanmıştır. Ancak sonrasında düz cam fabrikasının daha büyük bir alana ihtiyacı olması sebebiyle ilgili yatırım şuan altyapı aşamasında olan Tarsus Organize Sanayi Bölgesine kaydırılmıştır.

4. Bölgenin diğer bölgelerimize nazaran daha küçük bir alan olması sebebiyle tahsislerin yapılması amacıyla 8 kişilik bir komisyon kurularak, belirlenen kriterleri sağlayan MTOSB firmalarına öncelik vermek kaydıyla, tahsislerimize başladık. Bu komisyonun başında Mersin Valimiz Sn. Ali Hamza Pehlivan 1 gün bile yanımızdan ayrılmayarak bizlere değerli desteklerini sundu. Mersin için, ülkemiz için önemli bir kazanım oldu. Özellikle göreve geldiğim süreçten itibaren 2,3,4, ve değerlendirmelerden sonra 5. Bölgeyi de önümüze koyarak yaklaşık 260 hektar olan bölgeyi 2 yıla kadar hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

4. Bölgede kamulaştırmada 100 dönüm kadar bir eksiğimiz var. Buradan yatırımcılara seslenmek istiyorum; Bize 1-2 ay müsaade etmelerini rica ediyorum. Sanayicilerimiz ile birlikte başlayacağımız yatırımlara, alt yapı ve üst yapı çalışmaları hayata geçirildiğinde önümüzdeki 1 yıl içerisinde tesislerin yükseldiğini hep birlikte göreceğiz. Hedefimiz 6 bin kişinin çalışacağı bölgeyi Mersin’e kazandırmak.

Bölgemizde sanayi parsellerine yönelik talebin çok olması sebebiyle 5. Bölge’nin de yer seçim toplantısını 09.05.2023 tarihinde gerçekleştirdik. En hızlı şekilde 5. bölgemizin de tahsislerine başlayıp, bu bölgemizi de hayata geçireceğiz.

1993 yılında kurulan ve kuruluşunun 30. Yılında MTOSB 4. Bölge Gelişme Alanı’nı ilimize kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm bu süreçlerde bize destek olan dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan’a ve her sorunumuzda bizimle birebir ilgilenen Sayın Valimiz Ali Hamza Pehlivan’a, Müteşebbis Heyetimize, Yönetim Kurulumuza Organize Sanayi Bölgesi ailesine, birlikte yürüdüğümüz tüm yol arkadaşlarıma, önceki ve mevcut tüm kurullarımıza, Bölge Müdürlüğü Personeline ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür eder, 4. Bölge Genişleme alanının ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise yaptığı konuşmada kentin sanayi alanlarının giderek artış gösterdiğini, bunun kent ve ülke ekonomisine önemli ölçüde geri dönüşleri olduğunu belirterek, “MTOSB 'nin de 1993 yılında başlayan bir serüveni ve gelişim yolculuğu var. Bugün, bu gelişim yolculuğu içerisinde 4. etabı da ilimize ve sanayicimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Sanayi, genel olarak ülkelerin kalkınmasında, gelişmesinde lokomotif sektörlerden birisidir. Bu bağlamda düzenli sanayileşmenin elbette ki ayrı bir önemi ve değeri var. Nitekim OSB'ler bu maksatla tesis edilmiş ve sanayileşirken; düzenli yapılaşmayı, çevreyi korumayı, bilimi ve teknolojiyi etkin şekilde kullanmayı, altyapı, üstyapı hizmetlerinden müştereken yararlanmak suretiyle orada bir fayda üretmeyi, kümeleşmeyi de dikkate alarak profesyonel anlamda bir yapılanmayı gözetmesi açısından çok önemli bir işlev görmektedir.

İlimizde 1993 yılında 380 hektarla ve 30 girişimciyle çıkılan yolculukta bugün eklenen 41 parselle birlikte 312 parsel ve 823 hektara ulaşıyoruz. MTOSB’nin özellikle 1, 2 ve 3. etaptaki parsellerin tamamı yatırıma dönüşmüş durumdadır. Bugün 4. etabın, yakın bir zamanda kazma vurulmak üzere, tahsis belgelerini veriyoruz.

4. bölge yatırım yapacak olan firmaların işletmelerinin faaliyete geçmesiyle toplam istihdamın 25 bin kişiden 31 bin kişiye yükselmesi hedeflenmektedir. MTOSB'miz bir yandan yeni yerler ve parsel oluşturma gayreti içerisinde olurken, bir yandan da adeta yaşam alanına dönüşmesiyle ilgili de adımlar atılıyor. Orada sosyal donatılarımız, inovasyona ve teknolojiye yatırım yapılmasını teşvik etmek ve firmaların dijital- teknolojik kapasitesinin arttırılmasına yönelik yapılarımız da var. Nitekim Model Fabrika bunun önemli bir örneğidir. Teknik eleman yetiştirme, ara eleman yetiştirme hususunda da Meslek Lisemiz yıllardan beri eğitim veriyor. Tarsus Üniversitesi'ne bağlı Yüksekokulumuz da OSB içinde faaliyetini sürdürüyor.

Üreterek, istihdam oluşturarak, çarkları döndürerek ve özellikle de son yıllarda dünyada ve ülkemizde ekonomik parametrelerde yaşanan birtakım darboğazlar, olumsuzlukları da çalışarak emek sarf ederek yatırım yaparak ve istihdam oluşturarak üstesinden geleceğimizi hepimiz biliyoruz. Sanayi yatırımı yapmanın girişimcilik ruhu ve cesaret gerektirdiğini, beraberinde de elbette çok çalışmak ve emek gerektirdiğini de biliyoruz. Bütün bu yapıcı anlayışı sanayicilerimizde görüyor olmanın da ayrıca mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu tahsisle birlikte, 5. bölgenin bu yıl itibariyle yer tespitinin yapılması da yer bekleyen yatırımcılarımız için bir kapı ve bir alternatiftir. 5. etapla birlikte toplam alanımızı 1.100 hektarlara çıkartarak yatırımcı firma ve istihdam sayımızı arttıracağız.

Bu süreçte emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere; (biliyorsunuz siz sanayicilere “babayiğit” olarak konuşmalarında ifade ediyorlar), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve ilgili bütün Bakanlıklarımıza, Devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarına, İlimizde de ilgili bütün kurum, kuruluşlara, MTOSB Müteşebbis Heyet Üyelerimize, Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerimize, elbette ki işin odağında olan sanayicilerimize ve bu fabrikalarda çalışan emektar işçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu parsellerin hem yatırım yapan girişimcilerimize hem orada çalışacak olan işçi kardeşlerimize hem OSB’mize hem güzel Mersinimize hem de güzel Türkiye'mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Mersin’in sürekli olarak büyüyen ve gelişen bir kent olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer ise, “Sanayi ve tarım üretiyor, lojistik ürünleri taşıyor; hizmet sektörü ve turizm sektörü çalışıyor. Mersin her geçen gün daha değerli bir kent haline geliyor. Başka şehirlere gittiğim zaman Mersin ile ilgili yapılan olumlu değerlendirmeler beni gururlandırıyor. Mersin 10 yıl önce diğer şehirlerde konuşulan Mersin değil, artık o algı yok” diye konuştu.

Mersin’in huzur kenti olduğunun altını çizen Seçer, “Mersin bir arada yaşayan, birbirini seven, çalışan, üreten, gelişmek isteyen, daha güzel bir yaşam için, çocuklarına rızık kazanmak için alın teri döken insanların kenti. Bu da bana onur veriyor. Limanımızla, verimli ovamızla, topraklarımızla, dağımızla, her şeyimizle mükemmel bir şehirde yaşadığımızın farkında olup bu şehre hep beraber sahip çıkmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından MTOSB 4. Bölge’ye yatırım yapan 28 firmaya tahsis belgeleri verildi. Sanayiciler tahsis belgelerini Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve MTOSB Başkanı Sabri Tekli’nin elinden aldı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA