CHP’Lİ KIŞ’TAN, MERSİN’DE YATIRIMLARI TAMAMLAMAYAN HÜKÜMETE SERT TEPKİ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP’Lİ KIŞ’TAN, MERSİN’DE YATIRIMLARI TAMAMLAMAYAN HÜKÜMETE SERT TEPKİ

 

CHP’Lİ KIŞ’TAN, MERSİN’DE YATIRIMLARI TAMAMLAMAYAN HÜKÜMETE SERT TEPKİ

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşma ile komisyona damga vurdu.

Mersin’in, AKP tarafından bitirilemeyen projelerin başkenti yapıldığını belirten Kış, sorularıyla da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nı terletti.

CHP’li Kış, henüz 6 aylık görevde bulunan Ulaştırma Bakanı’nın da, tıpkı diğer Bakanlar gibi Mersin’e gelip, yatırımlarla ilgili sözler ve tarih verip gittiğini hatırlatarak tüm bu sözlerin takipçisi olacağını bildirdi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 23 Kasım Perşembe günü yapılan toplantısında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü.

Bakan Uraloğlu’nun sunumu sonrası CHP Milletvekili olarak söz alan Kış, şimdiye kadar AKP İktidarı tarafından görmezden gelinen, yarım kalan projeleri ile adeta cezalandırılan bir kent olan Mersin’in sorunlarını gündeme getirdi.

Sayıştay raporlarında adı en fazla yolsuzluk ve usulsüzlüklerle anılan Bakanlığın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olduğunu vurgulayan Kış, yatırım tercihlerinin ülkenin ihtiyaçlarından çok AKP’nin yandaş şirketlerin çıkarlarına yönelik yapıldığını belirtti.

Her seçim döneminde Mersin'e gelip yarım kalan projelerle ilgili tarih verip giden bakanlara atıfta bulunan CHP’li Kış, Mersinlilerin artık söz verip yerine getirmeyen Bakanlar’dan bıktığını ifade etti.

Kış, AKP’li Bakanların, “coğrafi açıdan kalkınmada eşitliğe önem veriyoruz” demesine rağmen en fazla vergi veren illerin başında gelen Mersin için bu eşitliğin uygulanmadığına vurgu yaptı.

Çukurova Havalimanı için yeni tarih Bakan’dan geldi

Mersin Milletvekili Kış komisyonda yaptığı konuşmada, 7 Bakan değiştirerek rekor kıran ve hala bitirilemeyen Çukurova Havalimanı’na da değindi.

Ulaştırma Bakanı, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı sunumda,  Çukurova Havalimanı’nın açılış tarihini Ocak 2024 olarak verince, CHP Milletvekili Gülcan Kış, Bakan Uraloğlu’nun ağzından bu tarihi tekrar duymak istedi ve net olup olmadığını sordu.

Mersin Çeşmeli  Taşucu Otoyol Projesi hakkında Mecliste soru önergesi veren, konuyu TBMM kürsüsünden dile getiren Milletvekili Kış, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda da konuyu Ulaştırma Bakanı’na tekrar sordu.

Bu yolun ölüm yolu olduğunu ve biran evvel bitirilmesi gerektiğini ifade eden Kış, AKP’li Bakan’a şöyle seslendi;

“Sayın Bakan, Bu projeniz için de defalarca tarih verildi ama hâlâ bitirilemedi. Sayın Bakan, sormak istiyorum: 53 kilometrelik bir yolu bile yıllardır tamamlayamayan bir hükûmet olarak bize burada Türkiye 2'nci Yüzyılı'ndan, mega projelerinden ve dev eserlerden lütfen bahsetmeyin”.

Mersin için stratejik önemde olan, Ana Konteyner Limanı  konusuna da değinen Kış, daha önce Ana Konteyner Limanı’nın yerinin Mersin olarak belirlendiğini kalkınma planları içerisinde yer verildiğini ve 12. Kalkınma Planı’nda ise, projenin Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı olarak değiştirilmesinin gerekçelerini de öğrenmek istediklerini Bakan’a iletti.

Kış konuşmasında Ana Konteyner Limanı’nın Mersin’e niçin yapılması gerektiğini şöyle açıkladı:

“Mersin, planlanan bu limanı besleyecek nitelikte lojistik firmalara, kara taşımacılık filosuna ve yeterli depoculuk altyapısına sahip bir kenttir. Dönemin Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan, dönemin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yatırım yerinin Mersin olacağı sözü verilmiştir. Tüm bu nedenlerle ana konteyner limanı Mersine yapılmalıdır. Bakanlığınızca da bu belirsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir”.

Bakanın tarih çelişkisine tepki

Kış, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesinin bitiş tarihinin Bakan Uraloğlu tarafından daha önce 2025 yılı olarak açıklanırken, Bütçe sunumunda 2028 yılı olarak belirtmesine tepki gösterdi. CHP’li Kış Bakan’a seslenerek “sizin tek başarınız tarih ertelemek” dedi.

Bakan Uraloğlu ise bu çelişkiye cevap veremedi.

Kış Mersinle ilgili çözüm bekleyen diğer konulara ilişkin şunları da belirtti. “Büyüyen Mersin ekonomisinin yükünü taşıyan organize sanayi bölgelerimiz var Mersin'de. Daha fazla gelişmesi için bağlantı yollarının da bir an önce tamamlanması gerekmektedir. Mersin, iş dünyasının da sizden beklentilerinden biri de budur Sayın Bakan.


Sunumunuzda "Mobil kapsama alanımız Türkiye'nin her köşesini kapsıyor." dediniz ancak durum hiç de anlattığınız gibi değil Sayın Bakan. Mersinli hemşerilerimiz bu konuda bizleri çok sık arıyorlar ve yardım istiyorlar. Özellikle yazın nüfusunun arttığı Mersin'imizin büyük bir kısmı yaylalara çıkmaktadırlar. Buralara cep telefonu vericilerinin iyileştirilmesi, internet erişiminin her yerde sağlanması yerinde olacaktır”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA