10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Abla | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Saadet PESEN

Abla

Babam PTT memuru

Şimdilerde il olan o dönemde Gümüşhane’nin ilçesi durumundaki Bayburt’ta oturuyoruz.

Ortaokulu bitirmiş ve üç sınavdan (Test-Yazılı-Sözlü) geçtikten sonra Erzurum Nenehatun Kız İlk öğretmen Okulu öğrencisi olmaya hak kazanmıştım.

Henüz 14 yaşındaydım. Annemden, babamdan ve kardeşlerinden ilk ayrılışımdı.

Okuldaki geleneklerden biriydi, “Abla” sahibi olmak…

Ne demekti bu?
Okula yeni gelmiş, ailesinden ayrılmış öğrencilere; okulu tanıtma, arkadaş edinmelerine yardımcı olma, öğretmenleri tanıtma, bilgi verme, karşılaşılabilecek sorunlarda yanında olma… Kısaca yeni mekânda ve yeni ortamdaki uyumu kolaylaştırma.

ORTAK amaçla, ORTAK ortamda, ORTAK insanlarla, ORTAK duygu ve düşüncelerle, ORTAK çaba ile Vatan ve Millet için İYİ İNSAN olma mücadelesinde bu “Abla” ya da Erkek Öğretmen Okullarındaki “Abi” sistemi anlaşılırdı ve kazanımlarla sürdürüldü…

Geçtiğimiz günlerde Milli (!) Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortak bir proje (Pilot okullarda başlatılacak) açıklaması oldu;

Okullarda “Abi” ve “Abla” dönemi başlıyor diye…

Yok edilmeye çalışılan; Atatürkçü Düşünceyi özümsemiş, davranış biçimi haline getirmiş eğitim sistemi; MİLLİ amaçları paramparça edilmiş, Milli (!) Eğitim sistemine hançerler sokulmaya devam ediyor…

Perran Kutman’ın öğretmen rolünde olduğu bir dizi (Hayat Bilgisi) vardı bir zamanlar televizyonlarda. Kendisine “Hocam” diyen öğrencilere “Hoca camide, Hoca camide,” diye düzeltme yapıyor ve işin ciddiyetini vurguluyordu…

Gelelim sadede;

İlkokul 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerine lise öğrencileri “Abla” ya da “Abi” olacaklarmış. Nasıl mı?

Kızlar kızlarla, erkekler erkeklerle, hafta sonları buluşacaklar, ev ödevlerini yapacaklar… Nerede mi? elbette camilerde! Ve arkasından da uygulamalı namazlar kılınacak vb.

Anayasamızın, değiştirilemez ya da değiştirilmesi teklif dahi edilemez ilk dört maddesinden de bildiğimiz gibi “Türkiye Cumhuriyeti Devleti laik, sosyal bir hukuk devletidir,” ve Kurucu önderimizin işaret ettiği gibi “Hayatta en doğru yol gösterici akıl ve bilimdir.”

Şimdi;

1)      Yazmaktan bıkmayacağız, beş yüz bin sınıf, branş öğretmenleri ve rehber öğretmenler atama beklemektedirler,

2)      Atatürk’ün; dini, din alimleri tarafından öğrenmemiz için kurdurduğu Diyanet işleri Başkanlığı işsiz mi kalmıştır ki hakkı ve haddi olmayan alanlara konmaya çalışmaktadır?

3)      Hangi aile 9-10 yaşlarındaki kız ya da erkek çocuklarını, hiçbir liyakat ile nitelendirilemeyen, bilgisi ve becerisi yeterli olmayan, rehberlik edecek durumdan çok uzaklarda bulunan 15-17 yaşlarındaki çocuklara (!) teslim eder?

4)      Birçok bakanlıktan daha çok bütçesi olan Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerin boş kaldığı kaygısıyla mı hareket etmektedir? Oysa “Bilim” yuvaları olan okulları haftanın beş günü 20 milyon öğrenci doldurmaktadır…

5)      “Din vicdanlardadır,” diye daha ne kadar yazacağız, anlatacağız, açıklayacağız? Her anne baba istediği kadar, istediği zamanlarda ve istediği biçimlerde çocuklarına DİN bilgilerini verebilir, çalıştırır, kazandırır… Kimse de karşı çıkmaz-çıkmaya haddi de yoktur hakkı da!

Bırakın bunları

Bırakın herkes işini yapsın

Halkı oyalamaktan, aklıyla oynamaktan vazgeçin

Tamı tamına YİRMİNCİ hatta YİRMİBİRİNCİ YÜZYILDAYIZ!

Bir zamanlar “Ay ışıktır, aya çıkılmaz,” diyenler vardı ya, şimdi Ay’a neredeyse servisler konulacak…

Çocuklarımız geleceğimizdir ve geleceğimiz ellerimizdedir. Çocuklarımızı, sadece ve sadece akıl ve bilim yoluna teslim edeceğiz!

Saadet Pesen saadet05@yahoo.com 29/Ocak/2024 İmece

 

 Yazı Tarihi : 4.02.2024 12:19:30 | E-Mail : saadet05@yahoo.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA