ÇEŞMELİ TAŞUCU OTOBAN PROJESİ HAYATA GEÇMELİ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
ÇEŞMELİ TAŞUCU OTOBAN PROJESİ HAYATA GEÇMELİ

 

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, bayramda yerli turistin Mersin kıyılarına olan ilgisinin patlama yaptığını ancak Mersin turizminin önündeki en büyük engel olan yol çilesinin devam ettiğini belirterek Çeşmeli-Taşucu otoban projesinin biran önce hayata geçmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, okul tatilinin hemen ardından gelen Ramazan Bayramının, turizmcinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Bayramı yıllık izinle birleştiren yerli turistin Mersin’deki otelleri neredeyse yüzde 100 doldurduğuna dikkat çeken Başkan Demir, “Bu bayramda yerli turistin Mersin sahillerine olan ilgisi ise özellikle bölgedeki turizm yatırımcısına bayram ettirdi. Hem kısa hem de uzun vadeli bir tatil programı yapan yerli turistin bölgedeki turizm yerlerine olan ilgisini yüzde 15 arttı” dedi.

RUS TURİST ETKİSİ VAR

2016 yılından bu yana turizmcilerin yerli turiste yöneldiğine de vurgu yapan Başkan Demir, “2016'dan itibaren yerli turist öne çıktı. Geçen yıl özellikle Akdeniz otelcileri Rusya'dan düşen talep nedeniyle yerli turiste yoğunlaştı. Bu da geçen yıl yerli turistin ilgisini Akdeniz'e kaydırdı. Talepler bayram sonrasında da yüksek görünüyor.  Özellikle 1 Temmuz-15 Eylül arasında yüzde 80 doluluk yakalanacağına inanıyorum. Kalan kısmın da 15 güne kadar dolacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

YOL ÇİLESİ!

Mersin’deki turizmin gelişmesinde yol çilesinin büyük olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Demir, “Bu bayram tatilinde de gördük ki Mersin-Taşucu arasında ciddi bir trafik sorunu var. Günü birlik tatil yapmak isteyen tatilciler akşam dönüş yolunda ciddi sorunlar yaşadı. Bu sorun deyim yerinde ise çileye dönüştü. Sorunun minimum düşmesi için Emniyet Müdürümüz olaya el atarak trafik akışını sağlamak için elinden geleni yaptı. Ancak malesef yeterli olmadı. Bu noktada Çeşmeli’ye kadar olan otoban bağlantısının uzatılması, Çeşmeli-Taşucu Otoban projesinin biran önce hayata geçmesi kaçınılmaz. Aksi takdirde Mersin’in turizm açısından ciddi sıkıntılar yaşayacağını söylemek mümkün” şeklinde konuştu



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA