YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ’NDEN BÝR ÝLK: HALK YÖNETÝME DOÐRUDAN KATILDI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAÞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOÐAZI ÇEVRE FESTÝVALÝ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMÝZÝ KURTARMAK ÝSTÝYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBÝLÝR BÝR GELECEÐE GEÇÝÞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ÞEHITOÐLU, KýZ KARDEÞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý 
YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ’NDEN BÝR ÝLK: HALK YÖNETÝME DOÐRUDAN KATILDI

 

Yeniþehir Belediyesi 32 mahallede halkla buluþtu. Stratejik plan halkýn taleplerine göre hazýrlanacak

Yeniþehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak vatandaþlara “Nasýl bir Yeniþehir’de yaþamak istersiniz” diye sordu.  Vatandaþlarýn en çok talep ettiði konularýn baþýnda üretici pazarlarý, tarýmsal kooperatifler, kreþler, taziye evleri ve mahalle kütüphaneleri geldi.  Vatandaþlar, spor sahalarý, park ve yeþil alanlarýn artýrýlmasýný da istedi. Yeniþehirliler, kaldýrýmlarýn engelli ve bebek arabalarýna uygun hale getirilmesini, Yeniþehir’den otogara ve Þehir Hastanesi’ne ulaþým sorununun çözülmesini, otobüs duraklarýnýn yaz mevsimi þartlarýna göre yapýlmasýný da istiyor. 

Yeniþehir Belediyesi, katýlýmcý belediyecilik yolunda eþine az rastlanýr bir uygulamaya imza attý ve 5 yýllýk stratejik planýný oluþturmadan önce vatandaþlara  “Nasýl bir Yeniþehir’de yaþamak istersiniz” diye sordu. “Yeniþehir Benden Sorulur” sloganýyla 32 mahallede düzenlenen toplantýlara binlerce Yeniþehirli katýldý. 
Vatandaþlar toplantýlarda,  serbest kürsüye çýkarak mahallelerinin sorunlarýný anlattý, taleplerini dile getirdi.  Ayrýca mahallelerde sandýklar kuruldu ve vatandaþlar taleplerini yazdýklarý pusulalarý bu sandýklara attý. Dile getirilen sorun ve talepler birçok toplantýda bizzat Yeniþehir Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit tarafýndan not alýndý. 

VATANDAÞIN GÖRÜÞÜ STRATEJÝK PLANA YANSIYACAK

Vatandaþlarýn dile getirdiði sorunlar ve talepler, Yeniþehir Belediyesi’nin stratejik planý hazýrlanýrken en önemli veri olacak. Yani belediye, hangi mahallede nasýl bir çalýþma yapacaðýna, vatandaþlarýn dile getirdiði sorun ve talepleri dikkate alarak karar verecek, vatandaþa raðmen proje yapýlmayacak.
Peki, 32 mahallede düzenlenen toplantýlarda Yeniþehirli vatandaþlar en çok neyden þikâyetçi oldu,  en çok neyi talep etti?

EN FAZLA DÝLE GETÝRÝLEN TALEP ÜRETÝCÝ PAZARLARI KURULMASI OLDU

32 mahallede de en fazla dile getirilen talep üretici pazarlarý kurulmasý oldu. Birçok mahallede vatandaþlar temiz, güvenilir ve ucuz gýdaya eriþim için çarenin üretici pazarlarý kurulmasý olduðunu söylerken kýrsal mahallelerde de üreticiler bu tür pazarlarýn kurulmasýnýn üreticileri kalkýndýracaðýný dile getirdi.  Kýrsal mahallelerde üreticiler ayrýca tarýmsal üretici kooperatifleri kurulmasý talebini de dile getirdi.

MAHALLELER KREÞ, SPOR TESÝSÝ, TAZÝYE EVÝ,  PARK AYDINLATMASI ÝSTÝYOR

Vatandaþlarýn en çok talep ettiði konular arasýnda ikinci sýrayý her mahalleye kreþ ve gündüz bakýmevleri, taziye evleri, kütüphaneler kurulmasý,  çocuklar, gençler ve emekliler için merkezler yapýlmasý, spor tesisleri sayýsýnýn artýrýlmasý, her mahallede spor salonu kurulmasý, meslek edindirme kurslarý açýlmasý, parklarýn aydýnlatýlmasý talepleri aldý.

DOÐAL ENERJÝ KOOPERATÝFLERÝ DE HALKIN TALEPLERÝ ARASINDA

Mahallelerine aile saðlýðý merkezi kurulmasý, halk ekmek büfesi kurulmasý,  doðal enerji kooperatifi kurulmasý,  sinekle mücadelenin daha etkin yapýlmasý da vatandaþlarýn en çok talep ettikleri konular arasýnda yer aldý.
Kaldýrýmlarýn engelli ve çocuk arabalarý için uygun hale getirilmesi, park ihlallerinin önlenmesi talebi birçok mahallede dile getirildi. Benzer þekilde birçok mahallede vatandaþlar,  bazý caddelerde otobüs ve dolmuþ duraðý olmadýðýna dikkat çekti, mevcut otobüs duraklarýnýn gölgelikli yapýlmasýný talep etti.

OTOGAR VE ÞEHÝR HASTANESÝ’NE ULAÞIM EN ÖNEMLÝ SORUNLARDAN BÝRÝ

32 mahallenin neredeyse tamamýnda vatandaþlar, otogara ve Þehir Hastanesi’ne ulaþýmda sorunlar yaþadýklarýna dikkat çekti ve belediyelerin bu soruna çözüm bulmasýný istedi.
Parklara güvenlik kamerasý takýlmasý, parklara çeþme ve tuvalet yapýlmasý, hayvan mezarlýðý oluþturulmasý,  eðlence mekanlarýnda ses denetimi yapýlmasý,  kent müzesi kurulmasý ve bazý caddelerde yaya altgeçitleri ve yaya üstgeçitleri yapýlmasý talepleri de vatandaþlar tarafýndan dile getirildi.

‘ÖNÜMÜZDEKÝ 5 YILI HALKIN TALEPLERÝNE GÖRE PLANLAYACAÐIZ’

Yeniþehir Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit, seçimler öncesinde ‘Yeniþehir’i birlikte yöneteceðiz’ diye söz verdiklerini, göreve baþlar baþlamaz halkýn görüþlerine baþvurduklarýný söyledi.
Mahallelerde yapýlan toplantýlarda dile getiren sorunlarýn ve taleplerin büyük kýsmýnýn seçim bildirgesinde yer aldýðýný ifade eden Abdullah Özyiðit, “Bizim seçimler öncesinde vatandaþlarýmýza verdiðimiz sözler vardý. Üretici pazarlarý, üretici kooperatifleri, enerji kooperatifleri kuracaðýmýzý, mahallelere kreþler, taziye evleri, kütüphaneler yapacaðýmýzý, spor tesislerinin ve yeþil alanlarýn sayýsýný artýracaðýmýzý söylemiþtik. Vatandaþlarýmýzýn taleplerinin bizim amaçlarýmýzla örtüþtüðünü bu toplantýlar sonucunda görmüþ olduk. Halka sormadan, halka raðmen hiçbir adým atmayacaðýmýzýn sözünü vermiþtik. Bu sözümüzün arkasýndayýz. Halktan gelen görüþler ve öneriler doðrultusunda stratejik planýmýzý oluþturacaðýz. Önümüzdeki 5 yýlý halkýn taleplerine göre planlayacaðýz” dedi. 

SÝVÝL TOPLUM ÖRGÜTLERÝNÝN DE GÖRÜÞÜ ALINACAK

Yeniþehir halkýnýn dile getirdiði sorun ve taleplerin bir kýsmýnýn Yeniþehir Belediyesi’nin sorumluluk alanýyla ilgili olduðuna, bir kýsmýnýn ise Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin sorumluluk alanýna girdiðini ifade eden Baþkan Özyiðit, “Yeniþehir Belediyesi ve Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak koordineli çalýþacaðýmýz alanlar var. Sinekle mücadele, halk ekmek, belediye otobüsleri ve duraklar, otogara ve Þehir Hastanesi’ne rahat ulaþým gibi konularda Büyükþehir Belediyemiz ile birlikte çalýþacaðýz. Vatandaþlarýmýzýn üretici pazarýndan yeþil alanlara, kreþlerden spor alanlarýna kadar geniþ bir yelpazedeki sorunlarýný çözecek, taleplerini yerine getirecek stratejik planý sivil toplum örgütlerinin de görüþlerini alarak oluþturacaðýz” diye konuþtu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA