BAÞKAN GÜLTAK; MÝLLET BAHÇESÝ’NÝ MUHTARLARA ANLATTI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAÞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOÐAZI ÇEVRE FESTÝVALÝ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMÝZÝ KURTARMAK ÝSTÝYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBÝLÝR BÝR GELECEÐE GEÇÝÞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ÞEHITOÐLU, KýZ KARDEÞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý 
BAÞKAN GÜLTAK; MÝLLET BAHÇESÝ’NÝ MUHTARLARA ANLATTI

 

* Baþkan Mustafa Gültak, 29 Ekim tarihinde hizmete açýlmasý hedeflenen, toplamda 140 dönüme sahip ‘Mersin Millet Bahçesi’ inþa çalýþmalarýný Akdeniz’in mahalle muhtarlarýyla birlikte gezdi. Projenin içeriði ve ilerleyiþi hakkýnda muhtarlara açýklamalarda bulunan Baþkan Gültak, “Kentimiz Mersin, her yönüyle estetik zenginliðe sahip, yeþillikler içindeki sosyal mekânlara sahip bir millet bahçesi kazanacak” dedi.

Akdeniz Belediye Baþkaný M. Mustafa Gültak ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baþkaný Lütfi Elvan’ýn giriþimleriyle, iptal edilen ihalesi yenilenerek kente kazandýrýlan Mersin Millet Bahçesi’nde inþa çalýþmalarý aralýksýz sürüyor. Önceki gün, Mersin Valisi Ali Ýhsan Su ile birlikte inþaat sahasýný ziyaret eden Baþkan Gültak, bu kez de Akdeniz ilçesine baðlý mahallelerin muhtarlarý ile birlikte bölgeyi gezdi, çalýþmalarý inceledi. Mersin Millet Bahçesi’nin yükseldiði bölgenin iki sokak ötesinde dünyaya geldiðini dile getiren Baþkan Gültak; “Plaj Yolu denen sokak üzerinde bir evde doðdum. Buralar milletin olmalý, hiç kimsenin deðil Mersinlilerin olmalý. Diðer kurumlara yerler bulunur. 5 yýllýk hizmet döneminde en büyük projelerimizden bir tanesi de buydu. Onu da inþallah hayata geçirdik” dedi.

Bisiklet ve yürüyüþ yollarý, oturma alanlarý, bahçeler, sosyal donatýlar olacak

Eski Tevfik Sýrrý Gür Stadý’nýn olduðu alanda, proje hakkýnda muhtarlara bir takým açýklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Baþkaný M. Mustafa Gültak; “ Projede ilk etap burasý; 50 bin metrekareye sahip; 70 bin metrekare de aquaparkýn orasý olacak. Toplamda 120 bin metrekareye sahip. Kýþla ile ilgili sýkýntý yok, orasý da projeye dâhil olacak. Ayrýca köprü yapýlacak. Hedef, toplam 140 küsur dönüm bir millet bahçesi. Mersinliler için; temiz hava alabilecekleri, dinlenip eðlenebilecekleri bir alan olacak. Bisiklet ve yürüyüþ yollarý, bahçeler, aðaçlandýrma ve çim alanlarý ile oturma yerleri olacak. Kýþlada da peyzaj çalýþmalarý yapýlacak. Kýþla’da, Abdülhamit Han’dan kalma karakol da ayaða kaldýrýlacak. Karakol’un içine de büyük ihtimalle Ýl Kültür Müdürlüðümüz taþýnacak” diye konuþtu.

“Birileri, ‘buralara AVM ve otel yapýlacak’ diyordu”

Baþkan Gültak; sahil tarafýndan da plaj olacaðýný belirterek; “Burada soyunma alanlarý ve birçok donatý var. Ýnsanlarýmýz bu sahilden denize girebilecek. Çayýnýzý içip, yemeðinizi yiyebileceðiniz 3 bin metrekare sosyal tesis ve kapalý alanlar olacak. Denize nazýr bir balýk restoraný da düþünüyoruz. Bu konuda görüþmelerimiz olumlu geçti. Yeþilin bol olduðu, ailenizle rahatlýkla gezebileceðiniz, þehrin de temiz nefes alabileceði 140 dönüm civarýnda bir araziyi Mersin’e kazandýrmýþ olduk.

Oysa Mersin’de birçok insan, buraya AVM yapýlacaðýný, sahile de otel kurulacaðýný iddia ediyordu. Tüm bu iddialarýn önünü kestik. Yetiþtiremezsiniz diyorlardý. Çok þükür yüklenici firmamýzýn aralýksýz çalýþmalarý sayesinde 29 Ekim tarihinde, Cumhuriyet Bayramýmýzla birlikte Millet Bahçemizi de hizmete açacaðýz inþallah. Þehircilik adýna, bu sahillerin tamamen Mersin’de yaþayan herkese ait olmasý gerektiðini düþünüyorum” dedi.

“Çay Mahallesi’nde de yepyeni bir yaþam alaný yükseliyor”

TOKÝ tarafýndan Çay Mahallesi’nde baþlayan yerinde kentsel dönüþüm projesi inþaatýný da mahalle muhtarlarý ile birlikte gezeceðini kaydeden Baþkan Gültak; sözlerini þöyle sürdürdü; “Orada da çalýþmalar hýzla devam ediyor. Ýlk etabý 416 konut; ikinci etabýyla birlikte 684 daire yapýlacak. Sadece Çay Mahallesi’nde oturan vatandaþlarýmýz bu konutlardan faydalanacak. Orasý için de ‘proje baþlamaz’ diyorlardý ama biz temeli attýk. Yüklenici firmanýn 600 iþgünü süresi var fakat 450 iþgününde bitireceðini söyledi. Ýnþallah 2021 sonu 2022 baþý gibi Çay Mahallesi’nde çok güzel bir proje ortaya çýkacak. Zira orada yaþayan insanlarýmýz her þeyin en güzeline layýk. Amacýmýz oradan baþlayýp, kentimizin giriþini daha da güzelleþtirip bir düzene kavuþturmak.”

“Hükümet; sadece 1 yýlda Akdeniz’e yaklaþýk 300 milyon TL yatýrým saðladý”

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’ýn; Akdeniz ilçesine, adeta bir büyükþehir gibi önem verdiðinin de altýný çizen Baþkan Mustafa Gültak, “Hükümetimiz, sadece 1 yýl içerisinde; Millet Bahçesi ve Çay Mahallesi yerinde kentsel dönüþüm projeleri için; tabi arazilerin bedelini hesaba katmadan söylüyorum, 250-300 milyon TL arasýnda yapým maliyeti olan projeler gerçekleþtirmektedir. Bu ve benzeri projelerin daha güzellerinin de devamý gelecektir” dedi.

Ayný çalýþmalar kapsamýnda, bölgeden geçen derenin ýslah çalýþmalarýnýn da DSÝ tarafýndan yapýlacaðý bilgisini paylaþan Akdeniz Belediye Baþkaný Gültak, yaptýðý açýklamanýn ardýndan, Akdeniz’e baðlý mahallelerin muhtarlarýyla birlikte Mersin Millet Bahçesi’nin yükseleceði inþaat sahasýný gezdi, yüklenici firma yetkililerinden de projenin ilerleyiþi hakkýnda bilgi aldý.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA