BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN AÐUSTOS AYI 1. BÝRLEÞÝMÝ YAPILDI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAÞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOÐAZI ÇEVRE FESTÝVALÝ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMÝZÝ KURTARMAK ÝSTÝYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBÝLÝR BÝR GELECEÐE GEÇÝÞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ÞEHITOÐLU, KýZ KARDEÞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý 
BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN AÐUSTOS AYI 1. BÝRLEÞÝMÝ YAPILDI

 

SEÇER: “TOPLU SÖZLEÞME ÝLE PERSONELE ORTALAMA YÜZDE 30 KATKI SAÐLANDI”

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Büyükþehir Belediye Meclisi’nin Aðustos Ayý 1. Birleþimi’nde, pandemi süreciyle ilgili tedbirleri ve yaylalardaki su sorununu deðerlendirdi. Mersin merkezdeki aþhanenin yaný sýra Tarsus’ta da aþhanenin hizmete girdiðini, Mahalle Mutfaklarý’nýn 3 çeþit yemeði 3 liraya sattýðýný ifade eden Baþkan Seçer: , bütün bu çalýþmalarýn ayný zamanda olasý bir ikinci dalga salgýna karþý tedbir olarak deðerlendirilmesi gerektiðini söyledi. Baþkan Seçer, “Elzem mal ve hizmet alýmlarý dýþýnda diðer ihaleleri bekletiyoruz. Bekletmeye de bir müddet daha devam edeceðiz ama iþimizin aksamamasý adýna da önemli ihalelerimizi, alýmlarýmýzý, bu mal-hizmet alýmý fark etmiyor devam ettireceðiz” dedi. 
Gelecek yaz yaylalarda su sorunu yaþanmamasý için çalýþmalarýný sürdürdüklerini ifade eden Baþkan Seçer,Çamlýyayla için yeni bir hat yapýlacaðýný, Ayvagediði hattýnda yeni depo kurulacaðýný, Gözne, Bekiralaný, Soðucak, Kepirli, Sarnýç hattýnýn ise tali depolarla destekleneceðini söyledi.
Büyükþehir’de çalýþan personelin performansýyla ilgili deðerlendirmelerde de bulunan Baþkan Seçer, “Ben her önüme geleni alamam. Yani almak zorunda da deðilim. Ben hizmet edecek yapýda, nitelikte bir personel rejimiyle yürümek zorundayým” dedi.
Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Büyükþehir Belediye Meclisi’nin Aðustos Ayý 1. Birleþimi’nde dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerinin iþçi ücretleri, pandemi süreci ve yaylalardaki su sorunu konularýndaki sorularýný yanýtladý. Mersin merkez ve Tarsus’ta hizmet veren iki aþhane ile Mahalle Mutfaklarý’nýn olasý bir ikinci dalga salgýna karþý tedbir olarak deðerlendirilmesi gerektiðini belirten Seçer, elzem olan mal ve hizmet alýmlarý dýþýndaki ihaleleri beklettiklerini söyledi. 
Toplu iþ sözleþmesini deðerlendirdi
Baþkan Seçer, Büyükþehir Belediyesi’nde mümkün olan en iyi koþullarda toplu iþ sözleþmesinin düzenlendiðini, haftalýk çalýþma saatinin 45 saatten 40 saate düþürüldüðünü belirterek, ortalamaya bakýldýðýnda sosyal haklarla beraber personele yüzde 30 oranýnda katký saðlandýðýný söyledi. Ýmzalanan toplu iþ sözleþmesindeki hükümler doðrultusunda personel maaþlarýndaki düþüþ ya da yükseliþ olacaðý konusundaki kafa karýþýklýðý hakkýnda deðerlendirmelerde bulunan Baþkan Seçer, “Biz çalýþanlarýmýzdan verim almak isteriz. Bu doðaldýr bir belediye olarak. Ama bu verimi alýrken de onlara verebileceðimiz en iyi haklarý vermeye çalýþýrýz. Bu konuda en azami inisiyatif kullanarak onlara katký sunmaya çalýþýyoruz. Onlara bir fark yaratmaya çalýþýyoruz” dedi.
“Ben hizmet edecek yapýda, nitelikte bir personel rejimiyle yürümek zorundayým”
Kamuda maaþlar arasýnda yýllar önce makasýn çok daha açýk olduðuna vurgu yapan Baþkan Seçer, yeni mezun olmuþ bir mühendis ile mesleðe yýllarýný vermiþ, çok ciddi liyakatý olan, kuruma önemli katkýlar saðlayan bir mühendisi ayný statüde ve ayný maaþla deðerlendirmenin adaletli bir yaklaþým olmadýðýný söyledi. Baþkan Seçer, þöyle devam etti:
“Þimdi inanýn bizde 5 birim maaþ alýp, muazzam fayda saðlayan elemanlar vardý. Çalýþan arkadaþlarýmýz vardý. Ama 10 birim maaþ alýp sýfýr fayda saðlayanlar da var. Yani çok yüksek maaþý var, bize saðladýðý bir fayda yok. Ýþte önceki dönemde bir statüden belediyeye girmiþ. Ben olsam onu almam yani, uygun deðil. Çalýþacaðým bir eleman deðil. Vasýfý, mesleki deneyimi, feraseti benim çalýþacaðým bir eleman deðil. Bu doðaldýr, ben her önüme geleni alamam. Yani almak zorunda da deðilim. Ben hizmet edecek yapýda, nitelikte bir personel rejimiyle yürümek zorundayým. Bunu da önemsiyorum.”
“4 bin 300 personelin maaþý arttý”
Yeni düzenlemeye göre 4 bin 300 personelin maaþýnda artýþ, 380 personelin maaþýnda ise düþüþ olduðunu belirten Baþkan Seçer, “Biz bu personelimizi elimizde nasýl tutabiliriz ve bize fayda vermeyen ancak yüksek maaþ alan personelle eðer yolumuza devam edeceksek nasýl içimize sinecek bir þekilde düzenleme yapmamýz gerektiðini oturduk, konuþtuk, tartýþtýk, bu karara vardýk” dedi.
Ulaþýmda pandemi tedbirleri devam edecek
Baþkan Vahap Seçer, Eylül ayýndan itibaren okullarýn açýlmasýyla birlikte pandemiye karþý alacaklarý tedbirler hakkýnda da bilgi verdi.Pandemi sürecinde, ulaþým konusunda merkezi yönetimin yayýnladýðý bütün genelgeleri harfiyen uyguladýklarýný kaydeden Baþkan Seçer, “Aldýðýmýz tedbirlerle pandemiyle mücadele kurallarý çerçevesinde mükemmele yakýn bir uygulama ortaya koyduk. Bunun mali boyutunu da düþünmedik. Yolcu sayýsýnda belirli düzenlemelere gittiler. Hijyen, maske hepsini yapýyoruz. Burada bir sorun yok. Bundan sonra da devam ettiði sürece ulaþým araçlarýmýzda bunu önemseyeceðiz. Ortaya çýkacak tabloya bakarak bazý yeni önlemler alabiliriz. Eski uygulamalarýmýz þu anda devam ediyor” diye konuþtu. 
Aþhane ve Mahalle Mutfaklarý pandemiye karþý tedbir
Mersin merkezdeki aþhanenin yaný sýra Tarsus’ta da aþhanenin hizmete girdiðini, Mahalle Mutfaklarý’nýn 3 çeþit yemeði 3 liraya sattýðýný ifade eden Baþkan Seçer, bütün bu çalýþmalarýn ayný zamanda, olasý bir ikinci dalga salgýna karþý tedbir olarak deðerlendirilmesi gerektiðini söyledi.
“Elzem olmayan ihaleleri biraz daha bekleteceðiz”
Baþkan Seçer, Forum katlý kavþaðýnda ihaleye çýkabilecek noktaya geldiklerini, kent içi ulaþým için 73 otobüs ihalesini yaptýklarýný belirterek, yatýrýmlar, mal ve hizmet alýmlarý konusunda, pandemi riskini düþünerek dikkatli adým attýklarýný vurguladý.Baþkan Seçer, “Elzem mal ve hizmet alýmlarý dýþýnda diðer ihaleleri bekletiyoruz. Bekletmeye de bir müddet daha devam edeceðiz ama iþimizin aksamamasý adýna da önemli ihalelerimizi, alýmlarýmýzý, bu mal-hizmet alýmý fark etmiyor devam ettireceðiz” dedi. 
Yaylalar yeni hatlar ve tali depolarla desteklenecek
Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, yaylalarda yaþanan su sýkýntýsýyla ilgili olarak deðerlendirmelerde de bulundu. Baþkan Seçer,yaz aylarýnda su sorunu yaþayan bölgelerde yapýlacak çalýþmalarý þöyle özetledi:
“Mara’dan baþlayalým, en son gittiðimiz yer. Orada sondaj çalýþmalarý, gerekli jeofizik çalýþmalarý bitmiþ, MESKÝ çalýþmalarý sürdürüyor. Yeni sondaj vuracaðýz. Çok aþýrý bir sorun yaþanmamýþ ama çok hýzla bu projeyi gerçekleþtirip yeni kuyularýmýzla, açtýðýmýz yeni sondajlarla beraber ilave bir su kaynaðýyla Mara’da bir su sorunun yaþanmayacaðýný düþünüyorum artýk. Çamlýyayla’nýn suyunu Papazýn Baðý’ndan alýyoruz. Orada tabii o bölgeyi, o coðrafyayý, topografyayý bilen bilir. Çok derin bir noktadan yaylaya basýyorsunuz. Birkaç terfiyle beraber. 10 bin metrenin üzerinde yeni þebeke döþedik biz rahatlatmak için. Þimdi bu yýl oraya ilave bir yeni hat çekeceðiz. Ayvagediði’ne su basýlan Cehennemderesi’nden o isale hattý 250 ton su basýyor saatte. Çamlýyayla’da da öyle. Yine Cehennemderesi’ndenAyvagediði’ne orada büyük bir depo yapýyoruz. Güzel bir modern depo yapýyorlar. Gözne, Bekiralaný, Soðucak, Kepirli, Sarnýç. O bölgeleri tali depolarla destekleyeceðiz. Orada da bazý yeni depolar ya da rehabilitasyon çalýþmalarý yapýlacak. Ayrýca Suntaras’tanSoðucak ve Bekiralaný. Orada bir su kaynaðý var. Cehennemderesi hattýndan sorunlar yaþandýðý dönemde oralardan takviye edilecek.”
“Vatandaþ belediyemizin isminin yazdýðý her yerde kendini huzurlu hissetsin”
Baþkan Seçer, Büyükþehir Belediyesi’nin þu anda 9 noktada plaj hizmeti verdiðini belirterek, “Muhalefet de takdir ettiðine göre Denizkýzý þirketimize teþekkür ediyorum, kutluyorum. Gerçekten çok övgüler geliyor. Belediyemize ait huzurlu güvenli plajlarýmýz var. Vatandaþýmýz belediyemizin isminin yazdýðý her yerde kendini huzurlu hissetsin” dedi.
Sahiller için þube müdürlüðü kurulmasý gündemde
Büyükþehir Belediyesi’nin sahiller konusunda her yere yetiþmesinin söz konusu olmadýðýný vurgulayan Baþkan Seçer, þöyle devam etti:
“Bakýn herkes sahillerin sorumluluðunun Büyükþehir’de olduðunu düþünüyor. Kanunlar, yasalar açýk;‘sahiller vatandaþýn’ diyor. Ama kendi sahilini vatandaþ kirletiyor. Ýlçe belediyelerinin sorumluluklarý var. Akdeniz’e sahili olan ilçe belediyeleri lütfen sorumluluðumuzu yerine getirelim. Bir iþbirliði halinde olsun. Vatandaþlarýmýz bize çok þiddetli tepkiler gösteriyor. Þimdi bunlara da bir açýklýk getirmek lazým. Benim mi, ilçenin mi, Milli Emlak’ýn mý? Milli Emlak’ýn malý, parayý biz ödüyoruz. Milli Emlak temizlik yapmaz diyor. Temizlik yapmayacaksa, kim yapacaksa yapsýn. Ama benim alaným deðil. Þimdi biz sahillerle ilgili bir þeflik oluþturduk. Komisyondan þube müdürlüðüne cevaz gelirse þube müdürlüðü yapacaðýz. Salt bir disiplin olsun, sahiller temiz olsun. Gitsin, bu þube müdürlüðü denetlesin. Ýlçe belediyesi eðer görevini yapmýyorsa, gitsin nezaketen desin ki ‘biz bu bölgelerde taramalar yapýyoruz. Vatandaþýn þikayeti var, sizin alanýnýza giriyor’. Büyükþehir’in alanýdýr hemen çalýþanlarýmýz müdahale etsin. Mersin turizm kenti, sahil kenti diyoruz ama bir kavram kargaþasý, bir yetki kargaþasý var. Þahsen ben bundan rahatsýzým. Umut ediyorum kýsa süre içerisinde bunlarý çözeceðiz.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA